Black Friday 2019 ne zaman? Black Friday nedir?

Black Friday 2019 ne zaman? Black Friday nedir?

Dünyanın her yerinde indirimlerin ve alışveriş çılgınlığının üst düzeye ulaştığı Black Friday için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Birçok mağaza ve e-ticaret sitesi o güne özel indirimler yaptığı Black Friday 2019 ne zaman? İşte detaylar...

Türkiye'de markaların çoğunlukla, Efsane Cuma, Süper Cuma, Şahane Cuma, Muhteşem Cuma gibi isimlerle tüketiciye ulaştığı Black Friday, 29 Kasım Cuma günü indirim ve alışveriş sevenlere ulaşacak.

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) NEDİR? 

Black Friday (Kara Cuma), özellikle ABD'de yapılan indirimler nedeniyle milyonlarca insanın alışveriş yaptığı, bu nedenle yılın en yoğun alışveriş günü olarak biliniyor. Mağazalar çok erken saatte açılıp geç kapanır ve büyük oranda indirim yaparlar. Dünyanın bazı yerlerinde o gün iş yerlerinden izin alanlar, hatta hasta numarası yapanlar olduğu haberleri de gelmektedir.  

Ülkede birçok firma, Noel öncesinde 1952'den bu yana Kasım'ın son Perşembesine denk gelen Hristiyanlar için Şükran Günü'nün ertesi günü ürünlerinde büyük çaplı indirime gidiyor. 

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır.

KÂR ODAKLI ALIŞVERİŞ GÜNÜ: BLACK FRIDAY 

Kara Cuma'nın "kara"sı İngilizce'de, bir kişinin ya da işletmenin kâra geçmesi, hesabında para olması anlamına gelen "in the black" deyiminden geliyor.

Black Friday ne zaman kara cuma ne zaman Black Friday nedir?