Bir tabak yiyen bir tabak daha isteyecek! Kabak tatlısını hazırlarken bu püf noktaya dikkat etmek gerekiyormuş
Lezzeti büyük bir tartışma konusu olan kabak tatlısı herkesin sevdiği bir tat olmasa da kabak tatlısını sevenler de asla vazgeçemiyor. Eğer kabak tatlısını bu şekilde pişirirseniz tadına bakan herkes hayran kalıyor.
Türk mutfak kültüründe yeri doldurulamaz bir lezzet olan kabak tatlısı hazırlaması basit lezzeti ise dillere destan bir tatlıdır. Ancak kabak tatlısı kimileri tarafından pek sevilen bir tatlı değildir. Kabak tatlısını bu şekilde hazırladığınızda ise en sevmeyen kişiler bile ikinci tabağı isteyecek.
Kabak tatlısının lezzetini katlayan ve yumuşacık pişmesini sağlayan yemek tarifleri püf noktası sayılan bu pişirme yöntemi ise şu şekilde karşımıza çıkıyor. İşte lezzeti aklınızdan hiç çıkmayacak kabak tatlısı tarifi:
Bal kabağı tatlısını hazırlamak için ilk olarak kabağın dışın soyun ve içerisindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla çıkarın. Ardından kabakları dilimleyin. Dilediğiniz boyutta dilimledikten sonra kabakları genişçe bir tencereye alın.
Tencereye aldığınız kabakların üzerine şeker ekleyin. Daha sonra kapağını kapatın ve 3 saat ile 1 gece aralığında bir süre tezgahta bekletin. Bu sürede kabaklar suyunu salacaktır.
Bekleme süresi sona erdiğinde kabaklar eğer suyunu salmışsa tencereyi ocağa alın. ocağın altını yakın ve 30-35 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin. Süre sonunda bir bıçak ya da çatal kullanarak kabakların yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabakları bir borcama alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine ceviz ve tahin ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.