Bir şefe, bir bilim insanına ve bir yumurta üreticisine "Yumurta nasıl haşlanır?" diye soruldu, hepsi de farklı yanıt verdi
Avustralyalı senatör Helen Polley'nin Tiktok hesabından paylaştığı haşlanmış yumurta hilesiyle başlayan tartışma büyüyor: Yumurta kıvamında nasıl haşlanır?
Bir gıda bilimcisi 'haşlanmış yumurta' teriminin yanlış bir isim olduğunu ve yumurtanın kaynatılmaması gerektiğini savundu. Doğru olan yumurtanın oda sıcaklığına getirilmesiydi. Melbourne Üniversitesi'nden Dr. Ken Ng, yumurtanın önce içinde soğuk su bulunan tencereye konulması gerektiğini daha sonra kaynatılmasının doğru olduğunu belirterek "Su kaynadığında, ocağı kapatın, tencerenin üstünü bir kapakla örtün ve yumurtanızı kalan sıcaklıkta pişmeye bırakın" dedi.
Dr. Ken Ng'ye göre yumuşak bir yumurta için 6 dakika, sert yumurta için ise 9 dakika beklemek yeterli. Süre dolduğunda yumurtayı tencereden çıkarıp soğuk suya daldırın.
Avustralyalı ödüllü şef Ben Shewry de kariyeri boyunca sayısız kez yumurta haşladı. Onun tekniği biraz daha fazla. Shewry, büyük bir tencerede suyu kaynatmak gerektiğini belirtiyor. Ona göre ardından oluklu bir kaşık kullanarak yumurtalar yavaşça suyun içine indirilmeli. Suyun en yüksek kaynama noktasına gelmesi beklenmemeli, kontrolü kaynama anı seçilmeli.