Bir daha çatlamasın istiyorsanız hemen deneyin! Yumurtanın yanına ekleyince çatlamadan pişiyor
Hazırlanışı her ne kadar basit görünse de yumurta haşlamanın da kendine göre belirli zorlukları vardır. Yumurta haşlarken yapılan bazı hatalar yumurtanın pişme sürecinde çatlamasına neden oluyor. yumurtayı bu şekilde haşladığınızda ise asla çatlamıyor.
Yumurta haşlamak her ne kadar dışarıdan bakıldığında oldukça basit görünse de kendine göre belirli zorlukları vardır. Yumurta haşlarken yanlış uygulamalar yumurtanın pişerken çatlamasına ve bu şekilde istendiği gibi pişmemesine neden olur. Yumurtanın lezzetini ve pişme süresini etkileyen bu durumun önüne geçmek için yumurta haşlamanın püf noktası olan doğal yöntemleri bilmeniz gerekiyor.
Yumurta haşlarken bu yöntemleri uyguladığınızda yumurta asla çatlamadan haşlanıyor. Bu sayede dilediğiniz kıvamda yumurtalar haşlayabilirsiniz. İşte çatlatmadan yumurta haşlamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Oda sıcaklığında bekletmek: Yumurta haşlarken en sık yapılan hata yumurtanın dolaptan soğuk şekilde alınıp direkt olarak haşlanması oluyor. bu durum ani sıcaklık değişimi nedeniyle yumurtanın çatlamasına yol açıyor. Eğer yumurtaları haşlamadan önce birkaç dakika oda sıcaklığında bekletir ve daha sonra haşlamaya başlarsanız yumurta çatlamadan pişecektir.
Kürdan yöntemi: Yumurta haşlamanın püf noktası olan doğal yöntemlerden biri de kürdan yöntemidir. Yumurta haşlarken suyun içerisine kürdan koyduğunuzda yumurta çatlamadan haşlanır. Bu yöntemi uygulamak için sadece 2 adet kürdan kullanmanız yeterli olacaktır.