Biber turşusunu meğer böyle kurmak gerekiyormuş! Bu şekilde hazırlanan turşu iki yıl boyunca kıtır kalmaya devam ediyor
Kış aylarının en sevilen gıdalarından biri olan turşunun kurulması ve hazırlanması süreci bazen istendiği gibi gitmeyebilir. Turşunun lezzetinin katlanması için kıtır halde kalması gerekiyor. Aylarca bozulmayan turşular kurmak için bu yöntemi deneyin.
Acı biber turşusu dışarıdan satın alınabilir ancak evlerde hazırlandığında hem daha lezzetli olur hem de daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Kusursuz bir biber turşusu kurmanın sırrı turşunun kıtır kalmasını sağlamaktan geçiyor.
Evlerde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir turşu tarifi sayesinde elde edeceğiniz turşular uzun süre taze kalıyor. Kış boyu sofralarını tatlandıracak bu turşuyu doğal yöntemler içerisinde yer alan pratik bilgiler sayesinde hazırlayabilirsiniz. İşte iki yıl bile geçse tazeliğini koruyan turşular kurmanın püf noktası:
Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra turşu kurma işlemine başlayabilirsiniz. İlk olarak biberleri yıkayıp ayıklayın. Ardından uçlarından ya da ortasından delik açın. Sarımsakları ayıklayın. Litrelik şişenin yarısına kadar hazır içme suyu koyun. Kalan yarısına sirke ile doldurun. Ardından suyu geniş bir kaba alın. İçerisine limon tuzunu, şekeri ve tuzu koyarak erimeye bırakın. Şişeye biraz biber ve bir iki diş sarımsak atın. Şişe dolana kadar biber ve sarımsakları parça parça eklemeye devam edin.
Şişe dolmaya yaklaştığında hafifçe yere doğru vurarak doldurmaya devam edin. Bu şekilde sıkıştırarak daha çok malzeme ekleyebilirsiniz. Şişeleri biber ile doldurduktan sonra sirkeli suyu şişe ağzına kadar dolana dek pay edin. Şişenin ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edin. 3-4 hafta bu şekilde beklettikten sonra turşunuz hazırla olacaktır. Bu şekilde kuracağınız turşu 2 yıl beklese dahi taze kalmaya devam ediyor. Turşu ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar süre taze kalır ve kıtır halini korur.