Beslenme uzmanları muz yiyen herkesi uyardı! Bu şekilde saklandığında muzun hiç etkisi kalmıyor
Muz tüketmenin en sevilmeyen kısmı satın alınan muzların kısa süre içerisinde kararmaya başlaması ve daha sonra da bozulması. Muzun bozulmasını geciktirmek için belirli saklama yöntemlerini bilmek gerekiyor.
Yüksek potasyum içeriği ve lezzetli tadı ile tüketimi tavsiye edilen muzun saklanması konusunda yapılan bir hata muzun kısa süre içerisinde kararmasına yol açar. Muz yanlış şekilde saklandığında kısa sürede olgunlaşarak kararmaya başlar.
İlk olarak nokta şeklinde kendini gösteren kahverengi benekler zamanla muzun tamamını sarar ve bu olgunlaşma sürecinde bozulma meydana gelir. Pek çok kişinin muzu daha uzun süre sağlıklı tutmak isterken yaptığı bir hata muzun çok kısa sürede olgunlaşıp kararmasına yol açıyor. İşte muz saklarken yapılan hata ve doğru muz saklama yöntemi:
Muzların kısa süre içerisinde tüketilmesi sürecinde buzdolabında saklanması en sık yapılan hatalardan biri. Eğer muzları uzun vadede tüketecekseniz o halde muzları buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak muzun sürekli olarak nem ve sıcaklık değişimine maruz kalması kısa sürede olgunlaşıp bozulmasına neden oluyor.
Bu aşamada buzdolabına konulan muzlar donma seviyesine geliyor. Bu da muzun hm lezzetinin hem de tazeliğinin kaybolmasına neden oluyor. Muzları buzdolabında saklamak yerine doğal bir yöntem ile daha uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte muz saklamanın püf noktası:
Muz saklarken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar vardır. 3 altın kural ile muzların çok daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu püf noktalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
-Muzların uzun süre sağlıklı kalması için 20-22 derece aralığında oda sıcaklığında saklanması gerekiyor.
-Muzların saklandığı alan günün herhangi bir saatinde güneş ışığı görmüyor olmalı.
-Muzları evin yüksek nem alan bölgelerinde saklamalısınız. Bu sayede muzun olgunlaşmasını yavaşlatarak uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.