Bebeklerini vegan besleyen çifte kamu hizmeti cezası verildi

Bebeklerini vegan besleyen çifte kamu hizmeti cezası verildi

Avustralya'nın Sydney şehrinde yaşayan bir çift, 20 aylık bebeklerini vegan ürünlerle besleyerek yetersiz beslenmesine yol açtıkları için kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.

Avustralya'da bir çift bebeklerini doğumundan itibaren vegan besleyerek yetersiz beslenmesine yol açtıkları gerekçesiyle yargılandı. Çift, 300 saat kamu hizmetinde çalışma cezasına çarptırıldı.

Çocuklarının ihtiyaçlarını gideremedikleri için suçlu bulunan 33 yaşındaki anne ve 35 yaşındaki babaya, 18'er ay hapis verildi ancak çift, bu cezayı 300 saat kamu hizmetinde çalışarak tamamlayacak. 

Olay, 2018 yılında dudakları moraran küçük bebeğin annesi tarafından hastaneye kaldırılmasıyla tespit edildi. Küçük bebek hastaneye kaldırıldığında ayağa kalkmakta bile zorlanıyordu. D ve A vitamini, demir, çinko, B12, kalsiyum eksikleri bulunan bebeğin kaslarının yeterli gelişimi gösteremediği saptandı. 

Kamu cezası alan çiftin 3 çocuğunun velayeti mahkeme kararıyla alınıp aile yakınlarına verildi. Şu an 3 yaşında olan kızın hızla iyileştiği belirtildi. 



Avusturya Sydney mahkeme vegan beslenme