Bayram öncesi uyarı geldi! Uzmanlar ''Kurban etini böyle saklayın'' dedi
Kurban Bayramı yaklaşırken dikkat edilmesi gereken bilgiler de yavaş yavaş hatırlatılıyor. Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre kurban etini saklarken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var. Kurban eti saklamak için yanlış yöntemleri tercih etmek etin bozulmasına yol açıyor.
Kurban Bayramı'nın yaklaştığı günlerde et saklama konusunda bazı bilgilerin hatırlanması gerekiyor. Normal bir et gibi saklanması uygun olmayan kurban etini saklarken et yeni kesilmiş olduğundan özellikle dikkat etmek gerekiyor. İşte uzmanlar tarafından açıklanan kurban eti saklamanın püf noktaları:
Kurban etini hemen poşetlemeyin: Uzmanların açıkladığı bilgilere göre kurban etinin hemen poşetlenmesi ve bu şekilde saklanması ette bakteri oluşumuna ve hızlı bir biçimde bozulmaya yol açıyor. Aynı zamanda hemen poşetlenen ve saklanan kurban eti kokmaya başlıyor. Bu nedenle eti saklarken bir kap içerisinde üzerine bez örterek saklamak gerekiyor.
Eti kıyma haline getirirseniz buzluğa koyun: Etin kıyma haline getirilmesi halinde bozulma süreci hızlanacağı için kıyma haline getirilen etin vakit kaybedilmeden buzluğa ya da derin dondurucuya yerleştirilmesi gerekiyor. Kıyma haline getirilen kurban etinin saklanması için yemek hazırlanacağı zamana kadar donuk şekilde beklemesi daha sağlıklı.