Balığın yanından eksik etmeyenler bayram ediyor! Balığı soğanla yemek aslında çok faydalıymış
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda yemek tarifleri de alternatif bir yön kazandı. Gıdaların faydalarından daha kolay yararlanmak için tercih edebileceğiniz bu doğal yöntemler ile daha sağlıklı bir öğün geçirebilirsiniz.
Türk mutfak kültürünün önemli iki ögesi olan balık ve soğan çoğu kişinin sevdiği ancak kimilerinizin ise beraber yakıştıramadığı gıdalardandır. Balığın soğanla birlikte tüketilmesi üzerine tartışmalara son noktayı koyacak açıklama ise sağlık ile ilgili şekilde geldi.
Yapılan araştırmalara göre balığı soğanla birlikte tüketmenin özellikle belirli sorulara karşı fayda sağladığı ortaya çıktı. Balık yerken yanına soğan eklemeyi ihmal etmeyenleri bayram ettiren faydalar ise karşımıza şu şekilde çıkıyor:
Kan şekerini düzenler: Balığın içerisinde yer alan omega-3 yağ asitleri insülin direncini azaltır. Bu da balıkla soğanı beraber yemenin kan şekerini dengelemesine yardımcı olur. Soğanda yer alan bu fayda balığı sarımsak ile birlikte tükettiğinizde de faydalanabileceğiniz ir durumdur. Balığı soğan ya da sarımsak ile birlikte tüketebilirsiniz.
Bağışıklığı güçlendirir: Soğan doğal bir antioksidandır. Yapısında kursetin adı verilen güçlü bir antioksidan vardır. Bu antioksidan sayesinde soğan tüketmek bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Antiseptik ve antibiyotik özellikleri de bulunana soğanın balıkla birlikte tüketilmesi hastalılardan korunmaya yardımcıdır.