Baklava tahtını devretti: İşte yabancıların en çok beğendiği 10 Türk tatlısı
Dünyanın dört bir yanından çok sayıda lezzetin oylandığı TasteAtlas sitesi, yabancıların en çok sevdiği 10 Türk tatlısını açıkladı. Baklavanın zirvede olması beklenen listede büyük bir sürpriz yaşandı.
10. Şekerpare:
Türk mutfağından şerbetli ve hamurlu bir tatlıdır. Hamuru hazırlandıktan sonra, ufak parçalara bölünüp, yuvarlak biçiminde ayırılan Şekerpareleri fırına koymadan önce, üstlerine tuzsuz fındık, fıstık, badem, ceviz vb. kuruyemişlerden birer adet konur. Çeşitli yapım teknikleri olan Şekerpare'nin, değişmeyen tek özelliği şerbetli olmasıdır; bu nedenle bazı yörelerde adı "Şerbetli kurabiye" olarak da geçer. Farklı bir aroma katmak amacıyla genelde şerbetine az miktarda limon suyu, limon kabuğu rendesi ya da vanilya eklenir.
9. Tavuk göğsü:
Tavuk göğsü; süt, şeker, pirinç unu ve tavuğun göğüs etiyle yapılan Türk mutfağına has bir tatlıdır. Haşlanmış tavuğun göğüs etleri üç-dört saat soğuk suda bekletildikten sonra lif lif oluncaya değin parçalanır. Bir miktar kaynamış sütle iyice ezilir. Ayrı bir yerde şeker, süt ve pirinç unu ile yapılan bulamaca katılıp sakız kıvamına gelinceye değin ezilerek pişirilir. Küçük kaplara alınarak üzerine tarçın serpilir ve soğumaya bırakılır.