Amasra'da ilginç veda: Ruslar Amasra'dan ayrılırken bornozları ile geminin güvertesine çıktı

Yaşam Haberleri Amasra

Rus turistleri taşıyan ve Bartın’da ilk kez demirleyen Astoria Grande kruvaziyer geminin Bartın Limanı’ndan ayrıldığı anlarda ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Bornozları ile güverteye çıkan Ruslar, el sallayarak ilçeye veda ederken, cep telefonu ile o anları görüntülemek isteyen biri bayan 2 Türk ise bir süre geminin arkasından koşturdu.

Rusya'nın Soçi Limanı’ndan yola çıkarak, Sinop ve İstanbul’un ardından Bartın’ın Amasra ilçesindeki limana yanaşan Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, bir geceliğine demir attığıı ilçeden ayrıldı. Toplamda 788 yolcu ve 439 personel bulunan ve 193 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki geminin ilçeden ayrıldığı anlarda ilginç görüntüler de ortaya çıktı.

Amasra’da 2 gün boyunca tarihi kale, Kemere Köprüsü ve Çekiciler Çarşısı gibi yerler ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Karabük’ün Safranbolu ilçesini gezen Rus turistler, geminin ilçeden ayrıldığı anlarda güverteye çıkarak, denizden ilçeyi seyir etti. Bazı turistler bornozları ile çıktıkları güverteden etrafı seyir ederken, bazıları ise ilçenin eşsiz manzarası ile son fotoğraflarını çekildi.

RUSLAR İÇİN DEPAR ATTILAR

Geminin demirlediği limanın mendireğinde gezen yerli turistler ve bölge halkı ise ilgiyle limandan ayrılan gemiyi ve içindeki turistleri izledi. Geminin ayrıldığı anlarda biri kadın 2 kişinin ise geminin ardından depara çıkması dikkat çekti. Bir süre geminin ardından koşan şahıslardan bayan olan elindeki cep telefonu ile geminin gitme anını görüntülerken, erkek şahıs ise yetişemediğini ifade eder tarzda ellerini havaya kaldırarak, üzüntüsünü dile getirdi. Geminin peşinden bir süre koşan Türkleri gören bir Rus kadını ise, onara el sallayarak veda etti.
3 kez korna çalarak veda eden gemi, Karadeniz’in serin masmavi sularında ve ilçenin eşsiz doğası arasında Ordu’ya doğru hareket etti.
Amasra'da ilginç veda: Ruslar Amasra'dan ayrılırken bornozları ile geminin güvertesine çıktı - Resim : 1

 

Kaynak: İHA

Rus turist Amasra gemi