Adana kırmızı ete doymuyor: Sıcaklar da etkilemiyor! Peki, zam gelecek mi?
Adana'da yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle et tüketimi rekor seviyeye ulaştı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Saruhan Yağmur, günlük en az 20 ton etin tüketildiğini belirtirken, kebapçı Cihangir Korkmaz ise gurbetçilerin esnafa can suyu olduğunu söyledi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, açıklamalarda bulundu. Yağmur, “Adana’da turizm sezonuyla birlikte günlük et tüketimi 20 tona ulaştı. Bunlara sakatat, sucuk ve tavuk etini de eklediğimizde tüketim 25 tonu buluyor. Bu rakamlardan memnunuz. İşlerimiz gayet açılmış durumda. Eylül ayından sonra belki küçük düşüşler olabilir. Bunun dışında bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.
ZAM GELECEK Mİ?
Esnafa satışların can suyu olduğunu belirten Yağmur, “Turistlerin Adana’ya gelmesi kasaplar için sevindirici ve can suyu oldu. Kemiksiz etin kilosu 300 TL. Ayrıca ete zam da düşünmüyoruz. Kebapçılar, rekabet içinde oldukları için fiyatlarda değişiklikler tabi ki olabiliyor. Fakat bizler Et ve Süt Kurumu ile yapacağımız anlaşmayla etleri oradan alacağız. Küçük esnaflarda sadece bu etlerin satışı olacak” dedi.
Kebapçı Cihangir Korkmaz ise satışlardan memnun olduklarını belirtti. Korkmaz, “Yaz aylarında yurt içi ve yurt dışından Adana’ya insanlar çok rağbet gösterdi. Bu da Adana için can suyu oldu. Esnaf mutlu oldu. Çünkü et satışlarına yansıdı. Et satışlarının artması da kebapçılara yansıdı. Havaalanından inen insanlar, anne babalarını görmeden kebapçılarda soluğu alırlar. Esnaflar olarak mutluyuz” şeklinde konuştu.
SICAKLAR DA ET TÜKETİMİNİ DÜŞÜRMÜYOR
Gün içerisinde 45 dereceye ulaşan sıcak havalar nedeniyle et tüketiminin genelde akşam daha fazla olduğunu aktaran Korkmaz, “Sıcaklıklar et tüketimini düşürmüyor, tersine artırıyor. Gündüz saatlerinde 45 dereceyi aşan sıcaklıklar olduğu için insanlar daha çok akşamları geliyorlar. Gece 3’e kadar kebap yemeye gelenler var” ifadelerini kullandı.