Acısına katlanarak yemek zorunda değilsiniz! Zeytinin acısını almak için bu yöntemi denemek yetiyor
Kahvaltı sofralarının yıldızı zeytinin tüm zevkini kaçıran acılaşma sorununu ortadan kaldırmak için uygulayabileceğiniz bir doğal yöntem açığa çıktı. Bu pratik ama etkili yöntem ile zeytinin acılaşmasını kolayca önleyebilirsiniz.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri şüphesiz ki zeytindir. Zeytinin tadı ise bazen beklediğimizde aha acı çıkar. Bu durum zeytinin hasat edildiği dönem ile ya da zeytinin hazırlanma biçimi ile alakalı olabilir. Zeytinin tadı acı olduğunda ise akla ilk gelen zeytini ataktır.
Fakat hem ekonominize hem de keyfinize zarar veren bu kararı alamdan önce bir de doğal yöntemleri denemekte fayda var. Doğal yöntemler ile zeytinin acısını kolayca alabilir ve tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz. Zeytinin acısını almanın püf noktası olan doğal yöntemler pratik bilgiler içerisinde şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Tuzlama yöntemi: Zeytinin acısını almak için deneyebileceğiniz doğal yöntemlerden biri tuzlamadır. Bu yöntem ile zeytinlerin acı tadını kolayca giderebilirsiniz. İlk olarak zeytinler bir kaba alın. Ardından üzerini bir parmak geçecek şekilde ılık su doldurun. Daha sonra suya tuz ekleyin ve karıştırın. Zeytinleri bu tuzlu suda 1 hafta bekletmek Acı tadın giderilmesini sağlayacaktır.
Limon: Bir başka doğal yöntem ise limon ile karşımıza çıkıyor. Zeytinleri bekletmek için tuzlu su kullanmak istemeyenlere hem sağlıklı hem de farklı bir alternatif sunan limon suyu ile zeytinleriniz kısa sürede acı tattan kurtuluyor. Bu yöntemin uygulanışı ise oldukça basittir. Zeytinlerin bir kavanoza alıp içerisine limon suyu eklemeniz ve üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave etmeniz yeterli olacaktır. 5-6 gün sonunda zeytinlerin acısı tamamen gitmiş olacak.