9 günlük tatilde hava nasıl olacak? Bünyamin Sürmeli değerlendirdi

Yaşam Haberleri Bünyamin Sürmeli Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Bayram tatili öncesi en çok merak edilen konulardan biri de hava durumu. Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli 9 günlük bayram tatilinde havanın nasıl olacağını Haber Global muhabiri Emre Batuhan Topal'a anlattı.

Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, 9 günlük bayram tatilinde havanın nasıl olacağına ilişkin son tahminleri canlı yayında aktardı.

Sürmeli, "Bayrama doğru gelirken yurdun büyük kısmı güneş alıyor ama Karadeniz'in doğusunu, Doğu Anadolu'nun kuzeyini ara ara yağışlar gelip gidiyor. Bayramın 1.günü akşamı ile 2. günü sabahı aralığında Marmara için bir sağanak geçişi bekliyoruz. İç Anadolu için kısa süreli bekliyoruz, Karadeniz için birkaç parti arkasından gelen günlerde de devam edecek şekilde yağış bekliyoruz. Dolayısıyla bu hafta sonu gibi yeni haftanın ilk günlerinde yani pazartesi ve arefe gününde de tablo benzer şekilde, pek yağışımız yok. Yine çoğunlukla güneşle beraberiz. Sıcaklarda artış trendinde pazara kadar başkent 30 derecenin üzerine çıkmış olacak. İstanbul 27, 28, 29'larda sanılıyor." dedi.

Sürmeli, bayramın 1. günü ve 2. günü Marmara, İç Anadolu, Karadeniz'in batısı için yağışların olacağını söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

bayram tatil hava meteoroloji Bünyamin Sürmeli