40 yıllık ustaların tarif kitaplarından erimeyen turşu kurmanın püf noktaları: Böyle kurunca tüm kış kütür kütür kalacak
Yaz aylarından hazırlanan ve kış mevsimi boyunca tüketilen bazı gıdalar vardır. Turşu da bu gıdalardan biri iken diğerlerinin aksine turşunun hazırlanması esnasında ayrıca dikkat edilmesi gerek. Turşu yanış kurulursa m emekler boşa gidiyor.
Mutfak kültürümüzde yeri önemli olan turşunun hazırlanma süreci oldukça önemlidir. Turşular yaz aylarından hazırlanır ve kışa kadar bekletilir. Turşunun lezzetinin oturması ve tam turşu haline gelmesi için uzun bir süreç gerekir. bu süreçte ise herhangi bir hata turşunun mahvolmasına sebep olacaktır.
Bu nedenle turşu hazırlarken mutlaka dikkatli olmak gerek. Turşu hazırlamanın püf noktalarını bilerek turşunun hem bozulmasını önleyebilir hem de lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte 40 yıllık ustalardan turşu kurmanın püf noktası olan 9 adım:
Taze malzeme kullanın: Turşunun tam lezzetine ulaşması için birden fazla duruma dikkat etmeniz gerekecek. Bunlardan ilki ise turşu kurarken kullanılan malzemelerin mutlaka taze olması gerektiğidir. Çürük malzeme kullanmak sağlık açısından ciddi sorunlara neden olacaktır. ayrıca çürük malzemeler turşunun lezzetini de düşürecektir.
Ürünleri defalarca yıkayın: evlerde turşu hazırlarken el değen her ürünü defalarca yıkamaya dikkat edin. Kavanozdan keçeye kadar her ürünü iyice yıkamak ve kimyasallardan arındırmak önemlidir. Aksi takdirde turşunun fermantasyon süreci yanlış gerçekleşebilir ve sağlıksız bir gıda elde edebilirsiniz.