40 kiloluk anakondanın deri değiştirdiği anlar görüntülendi!

Yaşam Haberleri Yılan Viral videolar Sosyal Medya

Biyolog Brian Barczyk, 40 kiloluk bir anakondanın deri değiştirmesini kameraya kaydetti. O anlar viral oldu!

Yılanın eski derisinden kurtulması yaklaşık 1 saat sürdü. Profesör Barczyk, anakondanın büyümesini sürdürebilmesi için derisini değiştirmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

40 kiloluk anakondanın derisi tamamen değişene kadar içinde bulunduğu yuvada dolaştığı görülüyor.
40 kiloluk anakondanın deri değiştirdiği anlar görüntülendi! - Resim : 1

YILANLAR NEDEN ÇATAL DİLLİDİR?

Yılanlar ve monitör kertenkeleleri birbirleriyle ilişiklidir. Her iki grup da çatallı dillerini sürekli olarak sallarla. Uzun çatallı dillerinin olmasının nedeni ise dildeki çift uçun onlara avlarını takip etme avantajı sağlamasıdır.

Memelilerin iki burun deliği olmasaydı nefes almak ve koku almak daha zor oldu. Yılanların da iki burun deliği bulunur ancak dilleri tat almaktan ziyade koku alma amacıyla kullanılır. İki cuc olan çatallı bir dil tatmaktan çok geri çekilebilir bir burun deliği gibi işlev görür.

Bilim insanları yılanların çatallı dillerinin aramaya yardımcı olmak için en az iki kez evrimleştiğini öne sürmektedir. Av hayvanlarının geride bıraktıkları feromonları veya diğer kimyasalları algılayabilen bu dil sayesinde yılanlar yalnızca gözlerine güvenmekle kalmaz aynı zamanda dilleriyle de yiyecek arayabilirler. Bu çift yönlü sensörler yılana kokunun nereden geldiğini gösterir.

Yılanlar ayrıca daha büyük hayvanlardan saklanmak için ya da sıcak ve güvenli bir yer ararken diğer yılanların bıraktığı yolları tespit etmek için de kokuları takip ederler. Bunun için de çatallı dillerini kullanırlar.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dev anakonda deri yılan viral video sosyal medya