Uzay uçuşları tarihinde ilk! Uzay turistleri yola çıktı

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX bir ilke imza attı. SpaceX, ilk amatör uzay seferini başlattı. Dört kişi, yanlarında profesyonel astronot olmadan uzaya gönderildi.

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 60 yıllık insanlı uzay uçuşu tarihinde ilk kez, profesyonel astronotların desteğine ihtiyaç duymadan uzaya 4 turist fırlattı. 4 turist dünya yörüngesinde 3 gün seyahet edecek. SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) adına Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) astronot göndermek için kullandığı türden tam otomatik bir Dragon kapsülünde yolculuk eden uzay turistleri, Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı.

Esinlenme-4 (Inspiration4) adı verilen 4 kişilik uçuşun masraflarını üstlenen 38 yaşındaki iş insanı Jared Isaacman, söz konusu yolculuk için, "Bu, sıradan insanların gidip yıldızlar arasında maceraya atılabileceği bir dünyaya doğru ilk adım" dedi.

Seyahatte Isaacman'la birlikte, çocukken kanserle mücadele eden 29 yaşındaki bir sağlık çalışanı ile uçuş için düzenlenen yarışmayı kazanan 51 yaşındaki bir jeoloji öğretmeni ve 42 yaşındaki eski bir kadın savaş pilotu da yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber