Twitter'da yeni dönem! Kimlerin yanıt verebileceği seçilebilecek

Twitter'da yeni dönem! Kimlerin yanıt verebileceği seçilebilecek

Twitter, mayıs ayından bu yana test ettiği ve atılan tweetlere cevap verebilecek kişileri belirlemeyi sağlayan özelliğini tüm kullanıcılarına sunmaya başladı.

Twitter’da yeni bir özellik daha devreye giriyor. Kullanıcılar artık attıkları tweet'lere kimlerin yanıt verebileceğini kendileri belirleyebilecek.

Twitter'da hesabı açık olan kullanıcılar attıkları tweet'lere herkesten yanıt alıyorlar. Kullanıcıların kimi bundan şikayetçi değilse de, bazıları herkesin bu tweet'lere yanıt vermesinden pek de hoşnut değil. Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alan Twitter yönetimi ise kullanıcıların fazlasıyla işine yarayacak yeni bir özelliği devreye sokmaya hazırlanıyor. Şirket, yanıt sistemini değiştirmeye karar verirken, kullanıcılara kimlerin kendi tweet'lerine yanıt verebileceğine karar verme yetkisi tanıyor.

Open (Açık), Community (Topluluk) ve By Invitation (Davet ile) olmak üzere üç farklı seçeneğin ilk etapta kullanıcılara sunulması bekleniyor. Peki bu seçenekler ne anlama geliyor? Örneğin Open yani Açık şeklinde ayarı bırakırsanız, bugün olduğu gibi herkes attığınız tweet'lere yanıt verebilecek. Yani varsayılan olarak ayarınız bu konumda olacak. Ancak Cummunity yani Topluluk seçeneği aktif olduğunda kitle daralıyor ve takip ettiğiniz veya bahsettiğiniz bir kullanıcı ancak sizin tweet'inize cevap verebiliyor.

Artık bir tweet attığınızda buna kimin cevap yazabileceğini seçebiliyorsunuz.

Herkes,

Takip ettiğiniz kişiler,

Etiketlediğiniz (ismini andığınız) kişiler olarak seçebiliyorsunuz.

Kaynak: Haber Global TV

twitter