Metaverse sanal evreninde cinsel ilişkiye girildiğini iddia eden görüntüler viral oldu

Metaverse sanal evreninde cinsel ilişkiye girildiğini iddia eden görüntüler viral oldu

Teknoloji devlerinin büyük yatırımlar yaptığı ‘metaverse’in güvenliği ile ilgili sorular su yüzüne çıkmaya başladı. Son olarak metaverse evreninde cinsel ilişkiye girildiği iddia edildi. Söz konusu iddiaya ait görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Sanal gerçeklik projesi Metaverse, sanal evrense cinsellik dahil pek çok tartışmayı beraberinde getirdi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, insanların avatarlarıyla video oyunları oynamak, alışveriş yapmak, spor derslerine ya da toplantılara katılmak gibi birçok şeyi her şeyi yapabilecekleri bir sanal gerçeklik dünyası olan ‘metaverse’ye büyük yatımlar yapıyor. 

Ancak ‘metaverse’in güvenliği ile ilgili sorular su yüzüne çıkmaya başladı. Araştırmacılar, ‘metaverse’nin bir parçası olan sanal gerçeklik oyunlarında taciz, saldırı, zorbalık ve nefret söyleminin halihazırda yaygın olduğuna dikkat çekiyor. 

Metaverse sanal evrenine dair son gelen bir görüntü, "yok artık" dedirtecek türden. Henüz teyit edilmeyen ve şimdiden sosyal medyada viral olan görüntülerdeki  kişinin, metaverse evreninde cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi. 

Görüntülerde, o anları izleyen seyircilerin olduğu fark edilirken, sanal gerçeklik başlığı takan kişinin gördüklerinin bir ekrana yansıtıldığı da görüldü. 

Kaynak: Diğer

metaverse cinsel ilişki