Korkutan iddia! Bir sonraki kesinti daha uzun sürebilir!

Korkutan iddia! Bir sonraki kesinti daha uzun sürebilir!

Dün akşam saat 18.00 sıralarında WhatsApp, Facebook ve Instagram uygulamalarına dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşandı. Uluslararası bazı yayınlar, kullanıcıları bir sonraki kesintinin daha uzun olabileceği ve herkesin kendi kişisel veri depolamasını yapması gerektiği konusunda uyardı.

Dün akşam saatlerinde popüler sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında dünya genelinde meydana gelen kesinti büyük yankı uyandırdı. Yaklaşık 6 saat uygulamalardan uzak kalan kullanıcılar bilgilerinin çalınmış olabileceği endişesine kapıldılar. Bu durum Amerikan basını başta olmak üzere dünya basınında da geniş yer buldu. 

 

 

Wall Street Journal (WSJ) isimli yayın organı konuya ilişkin yayımladığı makalede "Dev bir teknoloji şirketi, çevrim içi sosyal hayatımızın büyük bir kısmını kontrol ediyor." şeklinde kullandığı ifadeyle sosyal medyanın insan hayatında oluşturabileceği tehditlere değindi. 

NE KADARI MARK ZUCKERBERG'İN İMPARATORLUĞUNDAN GEÇİYOR?

Milliyet'in derlediği bilgilere göre, makalede, "Verilerimizin ne kadarının Mark Zuckerberg'in imparatorluğundan geçtiğine bir bakın. Bu, birkaç sevimli kedi fotoğrafını veya en son ünlü dedikodularını kaçırmakla ilgili değil. Birçoğu için, iletişimlerinin büyük kısmı, sohbetler ve gruplar Facebook Inc. tarafından kontrol edilen kanallar üzerinden gerçekleşiyor." ifadelerine yer verildi. 

 

BİR SONRAKİ KESİNTİ DAHA BÜYÜK OLABİLİR, VERİ DEPOLARI OLUŞTURULMALI

"2021'in büyük sosyal kesintisi derssiz değildir." uyarısına yer verilen gazetede bir sonraki kesintinin daha büyük olabileceği, insanların kendi veri depolarını oluşturmaları, haberleşme için eskiden olduğu gibi mesaj ve e-postayı tercih etmeleri konularında yönlendirme yapıldı.

Kaynak: Diğer

Whatsapp facebook instagram teknoloji haberleri