Instagram hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Kalıcı, geçici Instagram silme nasıl yapılır?

haberler
Instagram hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Kalıcı, geçici Instagram silme nasıl yapılır?

Instagram silme ve kapatma konusunda kullanıcılarından talep alan Instagram, bunu kolaylaştırmak için kullanıcılarına çözüm önerileri sunuyor. Sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram üzerinde de kullanıcıların hesaplarını tamamen sileceği veya kısa süreli kapatabileceği seçenekler sunuyor

Dünyada yaklaşık olarak 1 milyar kişinin, Türkiye’de ise 40 milyona yakın kişinin Instagram kullandığı ifade ediliyor. Bu kadar kullanıcı arasından her gün yüzbinlerce kişi Instagram silme ve kapatma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Siz de Instagram hesabınızda kalıcı silme ya da geçici kapatma işlemi uygulamak istiyorsanız, alttaki adımları uygulayabilirsiniz.

INSTAGRAM SİLME VEYA KAPATMA

Bu işlemlere başlamadan önce Instagram silme ve Instagram kapatma arasındaki ayrımı bilmekte yarar vardır.

Instagram Kapatma: “Geçici Olarak Kapatma” ya da “Hesap Dondurma” olarak ifade edilir. İstediğiniz zaman kapattığınız hesabınızı tekrar geri açabilirsiniz.

Instagram Silme: “Kalıcı Hesap Silme” olarak da bilinir ve hesabınızı silmenizin ardından 1 ay içerisinde hesabınıza girmediğiniz takdirde hesabınız kalıcı olarak silinir.

instagram hesap silme

Instagram Hesabı Geçici Olarak Nasıl Kapatılır?

Instagram’a daha önceden giriş yaptıysanız “Hesabını Geçici Olarak Kapat” ekranını görmüşsünüzdür. Eğer giriş yapmadıysanız, Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi girin.

Instagram’ın “Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusuna yanıt vermek için seçeneklerden herhangi bir tanesini seçin. Nedeni açıklamak istemiyorsanız da “Başka bir şey” seçeneğini işaretleyin.

Şifrenizi girin ve “Hesabı geçici olarak kapat” butonuna tıklayın.

Bu işlemi yaptıktan sonra; “Tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene dek fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz gizli olacaktır.”

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Instagram’a önceden giriş yaptıysanız altta gördüğünüz “Hesabını Sil” sayfasını görmüş olacaksınız. Eğer giriş yapmadıysanız Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi girin.

Açılan sayfadan Instagram’ın sorduğu “Hesabını neden silmek istiyorsun?” seçeneklerinden herhangi birini seçin. Bir neden sunmak istemiyorsanız “Başka bir şey” olarak seçim yapın.

Şifre alanına şifrenizi girin ve “Sil” butonuna tıklayın.

Bu işlemleri yapmanızın ardından; Instagram size yaklaşık olarak 1 ay süre tanıyacaktır. Eğer 1 ay içerisinde hesabınıza girmezseniz; 1 ay sonra Instagram Profiliniz ve hesap bilgileriniz tamamen silinecektir. 1 ay içerisinde belirtilen süre tamamlanmadan hesabınıza girerseniz Instagram silme talebiniz otomatik olarak kaldırılacaktır.

instagram hesap silme instagram hesap silme