Facebook'a 'dua isteme' özelliği geldi

Facebook'a 'dua isteme' özelliği geldi

Facebook, 'dua isteme' butonunu ABD'de kullanıma sundu. Bu özellik ile bir kullanıcı diğer kullanıcılardan dua isteyebilecek, dua edenler ise "dua ettim" butonuna basabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, yeni bir özellik deniyor. Facebook, ABD'deki kullanıcıları için "Dua isteme" özelliğini getirdi.

ABD'de aralık ayında deneme aşamasında yürürlüğe giren güncelleme, pandemi döneminde dini grupların çevrimiçi topluluklar oluşturmasına katkı sağlamayı amaçladı. 

Facebook'tan yapılan açıklamada, “Covid-19 pandemisi sürecinde bağlantı kurmak için hizmetlerimizi kullanan çok sayıda inanç grubu ya da tinsel topluluk gördük ve onları desteklemek için yeni araçlar aramaya başladık” ifadeleri kullanıldı.

Deneme aşamasındaki özellik, ABD'de kilise cemaatleri tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış durumda.

İŞTE FACEBOOK'UN DUA İSTEME ÖZELLİĞİ

Dua isteme özelliğinde Facebook gruplarında bulunan bir kullanıcı, artık hastalık, toplantı veya iş görüşmesi gibi zorlu durumların üstesinden gelebilmek için diğer kullanıcılardan dua isteyebilecek. Diğer kullanıcılar ise dua ettiklerinde "dua ettim" butonuna basabilecek.

Aynı zamanda kullanıcılar dua gönderisini beğenip, gönderi hakkında yorum da yapabilecek.

Kaynak: Haber Global TV

facebook