Zidane'ın "Gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu" dediği Fabian O'Neil 49 yaşında hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler futbol Uruguay
Zidane'ın "Gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu" dediği Fabian O'Neil 49 yaşında hayatını kaybetti

Uruguaylı futbolcu Fabian O'neill, 49 yaşında beklenmedik bir biçimde hayatını kaybetti. O'Neil ile Juventus'ta birlikte forma giyen Zinedine Zidane, yıldız futbolcu için "Gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu" yorumunda bulunmuştu.

HABER GLOBAL - Uruguay Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 49 yaşındaki futbolcu Fabian O'Neill, hayata gözlerini yumdu.

İtalya'da Juventus ve Cagliari, Uruguay'da Nacional formalarını giyen oyuncunun kronik karaciğer hastalığına bağlı kanama nedeniyle komaya girdiği ve kaldırıldığı Montevideo'daki hastanede hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Haber Global'in edindiği bilgiye göre O'Neill uzun süre alkol problemi yaşamı ve karaciğerinden rahatsızlıklar geçirmişti.

19 kez Uruguay milli takımının formasını giyen başarılı oyuncu Türkiye'nin Dünya 3.'sü olduğu Güney Kore ve Japonya'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda kadroda yer almış ancak forma şansı bulamamıştı.

ZIDANE ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Ünlü Fransız efsane futbolcu Zinedine Zidane, Fabian O'Neill için "izlediğim gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncu" yorumunda bulunmuştu.

Eski kulübü Nacional, O'Neill'e "Güle güle sihirbaz" diyerek veda etti.

Fabian O'Neill, 18 yaşındayken Nacional'de A takıma çıkmış, üç yıl sonra İtalya Serie A ekiplerinden Cagliari'ye transfer olmuştu.

Buradaki formuyla dikkat çeken oyuncu 2000 yılında Juventus'un yolunu tutmuş ve İtalyan ekibinde Zidane ile birlikte forma giymişti. Juventus macerası 1 yıl süren oyuncu Perugia'ya transfer olmuştu. 2003'te ülkesine dönüp Nacional'de futbolu bırakmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler futbol Uruguay