Yusuf Şimşek, Altay'a adeta hayat verdi

Altay TFF 1. Lig
Yusuf Şimşek, Altay'a adeta hayat verdi
FOTOĞRAF: İHA

Transfer yasağı ve yaşadığı maddi problemler nedeniyle TFF 1. Lig'de zor günler geçiren ve haftalarca galibiyet elde edemeyen Altay, teknik direktörlüğe Yusuf Şimşek'in getirilmesinin ardından çıktığı 3 maçta 2 galibiyet elde etti.

TFF 1. Lig’de sezona teknik direktör Tuna Üzümcü yönetiminde başlayan Altay, alınan başarısız sonuçlardan sonra ligin 5. haftasında 41 yaşındaki çalıştırıcı ile yollarını ayırdı.

Altay’ı 3 maçlık teknik adam arayışında Özkan Kılıç çalıştırırken, 9. hafta itibariyle takımın başına Fransız asıllı Cezayirli çalıştırıcı Djilali Bahloul’ü getirildi. İstediği sonuçları alamayan İzmir ekibi, yeni yönetimin de gelmesiyle 12. haftada Djilali Bahloul'un görevine son veridi ve siyah-beyazlılar deneyimli çalıştırıcı Serkan Afacan’a emanet edildi.

Afacan ile çıkılan 2 maçta da istenilen sonuçlar alınamayınca 51 yaşındaki teknik adamla da yollar ayrılıp siyah-beyazlı takımın başına Yusuf Şimşek getirildi.

Şimşek’ten önce 4 farklı teknik adamla çalışan Altay, Serkan Afacan ve Djilali Bahloul yönetiminde puan almayı başaramazken, Tuna Üzümcü ile 3, Özkan Kılıç’la ise 2 puan kazanmayı başardı. Yusuf Şimşek ise çıktığı 3 maçta 6 puan elde ederek bu 4 teknik adamın topladığı puanları şimdiden geçmeyi başardı.

Öte yandan 3 puanı silinen Altay, 8 puanla 18. sırada yer alıyor.

EVİNDE 127 GÜN SONRA KAZANMIŞTI

TFF 1. Lig'in 17. haftasında Altay, sahasında Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup ederek 127 günlük aradan sonra taraftarının önünde bir lig maçı kazanmayı başardı.

Kaynak: İHA