Yunanistan'a hentbolü getiren adam hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Spor haberleri
Yunanistan'a hentbolü getiren adam hayatını kaybetti

Uluslararası Hentbol Federasyonu, Yunanistan'da hentbolü tanıtan ünlü bilim insanı Christos Kotzamanidis'in vefatını duyurdu. Kotzamanidis, Türk bilim insanlarıyla da birlikte birçok makale yazmıştı.

Yunanistan Hentbol Federasyonu'nda yer alan bilgilere göre bede eğitimi öğretmeniyken Şubat 1977'de Florina'daki Amyntaio lisesinin avlusunda hentbolü tanıtan ve Yunanistan'daki ilk hentbol maçlarını düzenleyen isim oldu.

Bir hentbol antrenörü olarak 1983 ve 1984'te Yunanistan'da iki kupa kazandı. 1986'da Yunanistan'ın en iyi hentbol kulübü Filippos Verias ile ilk lig şampiyonluğunu kazandı.

73 yaşında hayatını kaybeden Kotzamanidis, Temmuz 1993'te Ankara'da düzenlenen Balkan Gençlik Oyunları'nda Yunan Hentbol Federasyonu'nun bilimsel danışmanı olarak bu ülkenin ilk uluslararası şampiyonluğunu kazanmasına da yardımcı oldu.

Kendini hentbole adayan bir isim olan Kotzamanidis ayırca Selanik Aristo Üniversitesi'nde beden eğitimi ve spor bilimleri profesörüydü. Spor üzerine birçok ders verdi, makale yazdı.

Yunanistan'da 'usta antrenör' unvanını da alan Kotzamanidis'in özellikle hentbol üzerine çok sayıda kitabı bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

hentbol spor haberleri hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler