Yunan takımı sahaya 'Ayasofya' mesajıyla çıkacak

Yunan takımı sahaya 'Ayasofya' mesajıyla çıkacak

Danıştay'ın Ayasofya kararı Yunanistan'da konuşulmaya devam ediyor. Yunanistan Ligi ekiplerinden Larissa, Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesiyle ilgili özel forma hazırlattı.

Danıştay'ın 1934 tarihli Ayasofya'ya müze statüsü kazandıran Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından tarihi yapının yeniden cami olarak kullanılmasının yolu açıldı. 24 Temmuz'da ilk namazın kılınacağı Ayasofya hakkında açıklamalar ve detaylar yavaş yavaş belli olup şekillenirken, Yunanistan'ın öfkesi bitmek bilmiyor. 

Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararı tüm uygar dünyaya karşı açık bir provokasyondur. Türkiye'nin içişlerine karışma niyetinde değiliz ancak Ayasofya tüm insanlığı ortak anıtıdır" açıklamasından sonra Rus Ortodoks Kilisesi, "Türk mahkemesinin Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararını esefle karşılıyoruz. Ne yazık ki Rus Ortodoks Kilisesi'nin ve diğer Ortodoks kiliselerinin sesi duyulmadı. Bu karar daha büyük anlaşmazlıklara neden olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Tarım Bakanı Makis Voridis ise küstah bir açıklamada bulunarak, "Atatürk Müzesi (Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev), Helenizm soykırımı müzesine dönüştürülebilir mi?" sorusuna "Mutlaka cevap verilmeli. Örneğin, böyle bir şey yapılabilir. Derhal de yapılmalıdır" yanıtıyla tepki çekmişti.

 

Yunan takımı sahaya 'Ayasofya' mesajıyla çıkacak - Resim : 1

SAHAYA AYASOFYA MESAJIYLA ÇIKACAKLAR

Yunanistan Ligi ekiplerinden Larissa FC, Xanthi ile oynayacakları son maçta Ayasofya'nın camiye çevrilmesi kararıyle ilgili özel forma hazırlattı. Larissa formalarına "Ayasofya'yı kurtarın" yazılırkenn, maçta giyecekleri bu formanın taraftarlara da dağıtılacağı açıklandı.

Yunanistan Ayasofya