Yıldız savaşlarında Arda Güler öne geçti

Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga futbol
Yıldız savaşlarında Arda Güler öne geçti

İspanyollara göre Arda Güler, Real Madrid'deki yıldız savaşlarında Rodrygo'nun önüne geçti.

 Riskli gibi görünebilir ancak Arda Güler yeteneği ve performansıyla Real Madrid'deki yıldız savaşlarında ileriye doğru adımlar atarak daha çok süre alabilecek konuma geldi.

Hatta İspanyollara göre milli futbolcumuz artık Rodrygo'nun bir adım önüne geçti.

Geçen seneyi soru işaretleriyle geçiren Rodrygo, Mbappe transferinin ardından yedek kalma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Arda Güler'in üstün performansı da Rodrygo'nun endişelerinin tuzu biberi oldu. Sıralamada Mbappe ve Vinicius öne çıkarken Arda Güler bir anda 3. isim haline geldi. Belki daha da yükselecek. Rodrygo 4. durumda, Brahim Diaz beşinci, yeni transferlerden Endrick ise 6. sırada.

Ancak Ancelotti'nin Brezilyalı oyuncuya öncelik vermeye devam edeceği düşünülse de Arda Güler, Rodrygo'yu performans olarak da geçerek en azından kulübedeki ilk opsiyon olmayı hak etti.

Rodrygo'nun başlangıç oyuncusu olarak neler verebileceği biliniyor. Aslında istatistikleri de fena değil ancak Real Madrid'e ilk 11 oynayan bir oyuncudan beklenenden uzak bir oyun ortaya koyuyor. Copa America'da da Brezilya formasıyla beklentilerin altında kaldı.

Arda Güler ise Real Madrid'e çok daha fazlasını vadediyor. Futbolu olağanüstü. 19 yaşında EURO 2024'te harikalar yarattı ve halen yoluna deva ediyor. Real Madrid'de yanındaki kaliteli oyuncularla bundan daha da fazlasını yapabilecek yetenekte olduğunu gösterdi.

Öyle görünüyor ki Real Madrid'i önümüzdeki sezon orta sahada Tchouameni, Valverde, Bellingham önlerinde Arda Güler ve iki forvet Mbappe ve Vinicius'tan oluşan olağanüstü bir hücum hattıyla izleyeceğiz. Ancak son kararı Carlo Ancelotti verecek.