Yeniden görülen futbolda şike davasında karar!

Yeniden görülen futbolda şike davasında karar!

Yeniden görülen "futbolda şike" davasında, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 sanık beraat etti. Selim Kımıl'a ise "tehdit" suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararı Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin usul eksikliği nedeniyle bozduğu "futbolda şike" davası yeniden görüldü. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen davaya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile eski Başkan Aziz Yıldırım da katıldı.  Mütalaasını açıklayan savcı, Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 23 sanık için beraat talebinde bulundu.

Mütalaanın ardından mahkeme kararını açıkladı. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun da aralarında olduğu 23 sanık şike ve teşvik pirimi suçlarından delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti.

Sanıklardan Semih Kımıl tehditten 1 yıl 8 ay hapse mahkum edildi. Hakan Karaahmet ise konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme suçundan 6 bin lira para cezasına aldı. 

DOSYALAR AYRILMIŞTI

Davaya bakan mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin usulden bozma ilamına uyulmasına hükmetmişti. Mahkeme heyeti, sanıklar Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın dosyasının ayrılmasına karar vermişti.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: GÖZÜMÜZ AYDIN

Fenerbahçe eski yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, "Beraat ettik. Gözümüz aydın. Davamıza ilk günden bugüne kadar destek olan herkese şükranlarımı sunarım. Yaşa Fenerbahçe." şeklinde bir paylaşım yaptı.

son dakika son dakika haber