Bifouma'dan skandal hareket!

Yeni Malatyaspor
Bifouma'dan skandal hareket!

Yeni Malatyaspor forması giyen Thievy Bifouma'nın geçtiğimiz günlerde İspanya'ya gittiği, dönüşte ise '14 gün kuralı'na uymadan takıma katıldığı ve bu durumun takım arkadaşlarını rahatsız ettiği belirtildi.

Mustafa Çevik'in haberine göre, Yeni Malatyaspor forması giyen Thievy Bifouma, Süper Lig'in 24. haftasında Denizlispor'la oynadıkları maçın ardından, ailevi sorunlarını gerekçe göstererek, izinsiz olarak, 120 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği İspanya'ya gitti. Ekonomik anlamda zor günler geçiren Sarı-Siyahlı kulüp, Bifouma'nın bu hareketini görmezden geldi.

Ancak Bifouma akıllanmadı, ve 10 gün sonra Trabzonspor'la oynanan erteleme maçının ardından bir kez daha aynı gerekçeyle, izinsiz olarak İspanya'ya gitti. Yeni Malatyaspor bu kez noter aracılığıyla tutanak tutturdu.

İspanya'dan dönüşte '14 gün kuralı'na uymadan takıma katılan Bifouma'nın bu sorumsuzluğu takım arkadaşlarını huzursuz etti. Oyuncular durumdan duydukları rahatsızlığı ve sağlıkları hakkındaki endişelerini Sportif Direktör Ali Ravcı ve Teknik Direktör Hikmet Karaman'a iletti.

Konuyla ilgili Ajansspor'a konuşan Başkan Adil Gevrek, "İspanya'da mahkemesi vardı. Giderken tüm önlemlerini aldı, maskesini taktı. Nihat Özdemir ile konuyla ilgili bir görüşmem oldu. Başkanımıza tüm detayları anlattım." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İspanya'da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 120'ye, teyit edilen vaka sayısı 4220'ye yükselmişti.

Yeni Malatyaspor Thievy Bifouma 14 gün kuralı koronavirüs