Yayıncı kuruluş ve kulüplerle ilgili çarpıcı iddia! Boykot...

Yayıncı kuruluş ve kulüplerle ilgili çarpıcı iddia! Boykot...

Kulüpler Birliği'nin TFF'ye yönelik dünkü sert açıklaması gündemdeki sıcaklığını korurken, bugün çok çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetimindeki ilk açıklamasında  yayıncı kuruluşun ödemeleri yapmamasını gündeme getirdi. İddiaya göre, kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) krizi çözememesi halinde ligin ilk haftasını boykot etmeyi masaya yatırdı. 

Ajansspor'dan Emrah Karalinc'in haberine göre, Son iki sezonda yayın gelirinde büyük indirimler alan yayıncı kuruluş, yeni sezon için de indirim istiyor. Üstelik geçen sezonun ödemelerini de tamamlamadı. 2 yıl önce 90 milyon dolar indirime giden yayıncı, geçen sezon da ödemelerin tamamını TL'ye çevirip, 2 milyar 300 milyona indirdi.

BİR İNDİRİM TALEBİ DAHA İDDİA EDİLDİ

Haberde, yayıncı kuruluşun kulüplerden yeni bir indirim daha istediği iddia edildi. Yayıncı kuruluşun yeni sezon için 200 milyon dolar önerdiği haberde ifade edildi. Bu da bugünkü kurla yaklaşık 1 milyar 750 milyon TL. Yani geçen sezona göre 550 milyon TL daha az ödeme önerildiği öne sürüldü. 

İHALE ARALIK AYINDA

Öte yandan TFF, önmüzdeki Aralık ayında yeni yayın ihalesini yapacak. TFF, daha önce yaptığı açıklamada sürecin Haziran itibarıyla başlayacağını duyurmuştu. İhaleye girmeyi düşünen kuruluşlar önce TFF'den şartnameyi alacak.

Kaynak: Haber Global TV

TFF Kulüpler birliği yayıncı kuruluş Digiturk Süper Lig