Yalancı bahar...

Fenerbahçe Göztepe Süper Lig
Yalancı bahar...

Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe ile 1-1 berabere kalırken daha arzulu oyun beklentilerini de boşa çıkardı. Sarı-lacivertliler, derbi galibiyetini bir rüzgara çeviremezken Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada farkı açma ve ikincilik ortağı olma fırsatını da tepti.

Daha bir hafta önce ezeli rakibinizi deplasmanda yenmişsiniz, güven kazanıp moral olarak üst seviyedesiniz. Üstelik Trabzon hariç tüm rakipleriniz de puan kaybetmiş. Hal böyle olunca Fenerbahçe’den daha istekli ve şampiyonluk için rakiplerine mesaj verecek bir futbol bekliyor insan haliyle. Ama nerdeee…

Göztepe deplasmanında öyle bir ilk yarı izliyoruz ki facia. Koca Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki gol beklenti oranı 0.04! Evet şaka değil 0.04! Göztepe’nin rakibi Fenerbahçe değil de sanki San Marino. 0 isabetli şut ve 0 isabetli ortayla geçen bir ilk yarı. Rakip de evinde dört maçtır gol atmadan kaybetmiş bir Göztepe.

Kısacası eski Fenerbahçe bir hafta geçmeden geri döndü. Mesut’un hatalı pası, Kim’in Jahovic’i kaçırışı ve yenen gol. Rakip 4 maç sonra evinde gol sevinci yaşıyor. Pereira’nın bir türlü çözemediğimiz bir inadı var. Kimse kusura bakmasın ama Szalai bu takımın 4. stoperi konumunda olamaz. O kadar da uzun boylu değil. Böyle olunca forma adaletin de sorgulanır. Forma adaletini sağlayamayan hiçbir teknik direktör başarılı olamaz. Bu arada Serdar Aziz’in hakkını yemeyelim canla başla savaştı ve çok da kritik müdahaleler yaptı. Ama Szalai’nin üç maç üst üste yedek kalması mutlaka sorgulanmalı.

ATTIĞI GOLE BAKMAYIN...

Orta sahada Meyer’in vasat oyunu, kanatsız çıkılan bir taktik diziliş olunca ileriye gitmekte zorlandı Fenerbahçe. Sosa varsa Sosa oynamalı diyoruz her zaman ama yok. Osayi gibi hızlı bir kanat oyuncusu 90 dakika kenarda oturdu. Pelkas zaten küstürüldü. Serdar Dursun’a ne demeli? Fenerbahçe’nin golcüsü Serdar Dursun olamaz. Attığı gole bakmayın İrfan Can kafasına bıraktı topu. Onun dışında her topu ezdi, her topu hatalı kullandı her topu rakibe verdi. İkinci yarıda Halil’in direkten dönen topu kırılma anıydı dönüşte gol geldi. İrfan Can yine asistlerine devam ediyor ama bir iki futbolcunun iyi futboluyla Fenerbahçe ne ayağa kalkabilir ne de şampiyon olabilir.

Yalancı bahar... - Resim : 1

'KİM ÇIKMAZ' DESEN HERKES 'İRFAN CAN' DER!

Bu takımdan kim çıkmaz diye sorsan herkes İrfan Can der ama Pereira onu oyundan alıyor. İrfan Can da söylene söylene soyunma odasına gidiyor. Bu değişiklik bile senin beraberliği kabul ettiğinin bir göstergesi. Novak da vasat futbolunu gördüğü kırmızı kartla bitirdi. Szalai bile sol bekte Novak’tan çok daha iyi oynar.

Pereira’nın takıntıları, futbolcuların ortaya koyduğu kötü performansla birleşince hayati önem taşıyan iki puan ve şampiyonluk umutları uçtu gitti. Yalancı bahar sadece bir hafta sürdü. Yönetim Beşiktaş ve Galatasaray’ı sakın ola baz almasın. Fenerbahçe’nin şampiyonluk hasreti rakipleriyle kıyaslanacak türden değil. Devre arasına kadar derbi öncesinde olduğu gibi Samandıra’ya kamp kurulmalı ve ocakta mutlaka takımın acil ihtiyacı olan bölgelere özellikle de forvete birinci sınıf isimler alınmalı.

Kaynak: Web Özel

göztepe fenerbahçe maçı fenerbahçe Göztepe