Ya Ronaldo'yu 2013'te alabilselerdi...

Ya Ronaldo'yu 2013'te alabilselerdi...

Manchester United yıllar içerisinde Cristiano Ronaldo'yu yeniden eve getirmenin yollarını aradı. Bir kez Ronaldo 'hayır' dedi, bir kez de kulüp çok ilgi göstermedi. United sekiz yıldır lig şampiyonu olamıyor...

Sir Alex Ferguson’un Manchester United’a vedası, İngiltere futbolunda son 10 yıldaki belki de en büyük olaydı. Tarihin en büyük Premier Lig şampiyonunu yaratan isim ‘tamam’ dedi ve evine çekildi. Yerine kefil olduğu ve daha önce ligde kendini ispatlamış olan Everton’ın hocası David Moyes geldi. Moyes kendisi ispatlamış bir isim olsa da United başka bir seviyeydi. Ferguson da onun bu işi yapabileceğini düşündü. Hatta 2013 yılında göreve geldiğinde yönetim ona kimi alacaktı biliyor musunuz? Cristiano Ronaldo’yu!

Moyes şimdi West Ham’ın başında ve yarın oynanacak maçta Ronaldo’yu nasıl durdurabileceğinin planlarını yapıyor. Moyes’un Ronaldo’yu nasıl transfer edemediğine gelince… 2013 yılının yaz ayında David Moyes, United yönetiminden bir dünya yıldızı transfer edecek bütçeyi almıştı.

KİMLER GÜNDEME GELDİ KİMLER

Bu transfer döneminde önce Ronaldo denendi, ardından rota Gareth Bale’e kırıldı, orta saha için Fabregas ile anlaşılmasına kesin gözle bakılıyordu. Fabregas son anda fikrini değiştirdi. Thiago Alcantara, Moyes’a önerildi ama Moyes onun hakkında emin değildi. Pep Guardiola Alcantara hakkında emindi ve önce Barcelona’ya oradan da Bayern Münih’e onu yanında götürdü.

Ronaldo’yu, United’a geri getirmek Moyes’dan önce de kulüp içinde konuşuluyordu. Ronaldo 94 milyon euroya satılan tarihteki ilk oyuncu olarak dünya transfer rekorunu kırmıştı. Moyes bir önceki sene şampiyon olan United ekibini çok bozmak niyetinde değildi ama yeni bir yıldıza ihtiyacı olduğunun da farkındaydı.

Ronaldo için girişimler sonuçsuz kaldı. Bunun sonunda rota acilen Gareth Bale’e kırıldı. Ligin açılış maçının oynandığı 13 Ağustos 2013 tarihinde Moyes soluğu Londra’da aldı. United, Bale için 100 milyon pound önerdi. Bu rakam Bale için Real Madrid’in ödeyeceğinden 15 milyon pound fazlaydı. (Bale de 100 milyon euro ile transfer tarihi rekorunu kırmıştı.) Tottenham teklifin üzerine atlarken oyuncu ‘kalbinin Real Madrid’de attığını’ söyleyerek teklifi geri çevirdi.

Ya Ronaldo'yu 2013'te alabilselerdi... - Resim : 1Manchester United'ın kadrosuna katamadığı Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo, Real Madrid'in üç kez üst üste Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olma sürecinde önemli roller aldılar. Fotoğraf: Shutterstock

'REAL MADRİD BENİM EVİM'

Ronaldo için tekrar bir salvo yapıldı ama Madrid’den kötü haber geldi. Ronaldo, Real Madrid ile olan sözleşmesini beş yıl daha uzattı. Cristiano Ronaldo basın toplantısında, “United benim için geçmişte kaldı. Real Madrid benim evim. Umarım emekli olana kadar burada kalırım” diyordu.

Ronaldo’nun İspanya’dan vergi sorunlarından dolayı ayrılması 2017 yılında gündeme geldiğinde United tekrar ihtimallerden biriydi ama bu kez United tarafı çok istekli gözükmedi. Ronaldo’nun ekibi bu durumu ‘yeni bir başlangıç yapmak istiyor’ diyerek geçiştirirken Ronaldo günün sonunda 117 milyon euro karşılığında Juventus’a transfer oldu.

Yine de United gelecekte olası bir transfer ihtimali dolayısıyla Ronaldo’nun kişisel yaşantısını ve sağlığını yakından takip etti. 32 yaşında kendini tamamen bir merkez forvet oyuncusuna dönüştürmesini izledi. Kendine çok iyi bakması ve sakatlanmaması geleneğini devam ettirmesini gözledi. Ve raporlar sonucu, üst seviyede dört yıl daha oynayabileceğine karar verildi.

Eğer Moyes o yaz Ronaldo’yu alabilseydi, bugün hala United’ın başında mı olurdu, bilinmez.

 

Ya Ronaldo'yu 2013'te alabilselerdi... - Resim : 2

CRISTIANO RONALDO JUVENTUS'TAN NEDEN AYRILDI?

Portekizli yıldız 36 yaşına rağmen aslında istatistiksel olarak Juventus'ta başarılı oldu. 134 maçta 101 gol ve 22 asist inanılmaz bir performans. Rekor sürede 100 gole ulaştı ancak plan Ronaldo'nun goller atmasından ibaret değildi.

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmayı çok istiyordu. Ronaldo da Clarence Seedorf'un (Ajax, Real Madrid ve Milan) ardından üç farklı takımla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ilk oyuncu olarak bir kez daha tarihe geçmek arzusundaydı. Juventus bu hayale yaklaşamadı bile! Hatta yol üstünde nispeten zayıf rakiplere elendi: Sırasıyla; Ajax, Lyon ve Porto...

Kaynaklar: The Telegraph, Haberglobal.com.tr

Ya Ronaldo'yu 2013'te alabilselerdi... - Resim : 3

Cristiano Ronaldo kimdir? Messi mi Ronaldo mu?