West Ham, Arsenal'in Declan Rice için yaptığı çılgın teklifi kabul etti!

Arsenal İngiltere Premier Lig
West Ham, Arsenal'in Declan Rice için yaptığı çılgın teklifi kabul etti!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, şampiyon Manchester City'nin de transfer etmek istediği Declan Rice için West Ham United'ı üçüncü teklifinde rekor bir bonservisle ikna etmeyi başardı.

İngiltere Premier Lig'de yılın transfer bombası patlıyor. Manchester City ile Arsenal'in transfer düellosuna girmesine neden olan Declan Rice, "Topçular" lakaplı Arsenal'e transfer oluyor.

İngiliz medyasındaki haberlere göre; İlk iki teklifi reddedilen Arsenal, üçüncü teklifinde Konferans Ligi şampiyonu West Ham United'ı ikna etmeyi başardı.

Mikel Arteta yönetimindeki "Topçular" bu transfer için West Ham'a 100 milyon Sterlin bonservis ve 5 milyon Sterlin bonus olmak üzere toplamda 105 milyon Sterlin (yaklaşık 120 milyon Euro) ödeyecek.

6 yıllık sözleşme imzalaması beklenen Declan Rice, yeni takımında yıllık 12 milyon Sterlin (yaklaşık 14 milyon Euro) kazanacak.

Arsenal kısa bir süre önce Chelsea'den Kai Havertz'i 70 milyon Euro karşılığında transfer ettiğini duyurmuştu.

TARİHE GEÇECEK!

Declan Rice transferi Arsenal kulüp tarihinin en pahalı transferi olacak. "Topçular"ın bir önceki transfer rekoru 2019/2020 sezonunda Lille'den 80 milyon Euro bonservisle transfer edilen Nicolas Pepe'ye aitti.

Declan Rice ise iki yıl önce 117 milyon Euro'ya Manchester City'ye transfer olan Jack Grealish'e ait rekoru tarihe gömerek "en pahalı İngiliz futbolcu" unvanını kazanacak.

İngiltere Premier Lig'in en pahalı transferi ise bir süre daha 121 milyon Euro ile Enzo Fernandez olarak kalmaya devam edecek.

Futbola Chelsea alt yapısında başlayan ve 14 yaşında West Ham alt yapısına geçiş yapan Declan Rice, 2017/2018 sezonunda A takıma yükseldi. West Ham United formasıyla geçirdiği 6 sezonda kaptanlığa kadar yükselen 24 yaşındaki İngiliz ön libero, bordo-mavili formayla 245 resmi maçta görev yaptı ve 15 gol - 13 asist üretti.

İngiltere Milli Takımı'nın da değişilmez isimlerinden olan Rice, milli forma altında 43 maçta 3 gol kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV

West Ham Arsenal Declan Rice İngiltere Premier Lig Avrupa'dan transfer haberleri