Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ Haber Global'e konuştu: Olimpiyat madalyası alma hayalimiz var

Spor haberleri Voleybol Filenin Sultanları

Türk sporundaki tarihi başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Milletler Ligi Şampiyonu olan Filenin Sultanları göğsümüzü kabarttı. Kadın voleybolunda yıllardır yapılan yatırımlar meyvelerini veriyor. Başarının mimarlarından Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Haber Global'e konuştu.

İlmek ilmek örülen başarının kahramanlarının başında yer alan Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Haber Global'e konuştu.

Zafere giden yoldaki kritik dönemeçleri ve yeni başarı hedeflerini anlatan Üstündağ "benim hayalim var, olimpiyat madalyası almak. Bu ülke tarihleri yaşaması lazım." diye konuştu.

Üstündağ, "Türk halkı başarıya alıştı" dedi, gittikçe artan beklenti çıtasına işaret etti.

Üstündağ, "Biz çıtayı düşememeyiz... İşimiz çok zor. Asıl işimiz bundan sonra zor. Biz bu ülkede 3. olduk özür diledik. Avrupa Şampiyonası'nda.. Olimpiyata gittik 5. olduk özür diledik." dedi.

Geçtiğimiz yıl zafere giden yolda kritik bir karar alınmış, yıllardır takımın koçu olan Giovanni Guidetti yerini Daniele Santarelli'ye bırakmıştı... Karar risk değil miydi?

Soruya Üstündağ, "5 yıl görev yaptı, güzel başarılar elde ettik ama biz daha iyi başarıları nasıl yapabiliriz. Bu hocayla olmaz anlamında değil. Ama böyle bir değişim ihtiyacı olduğunu hissettik. Çünkü son dünya şampiyonasındaki dereceyi kabul etmiyoruz." diye yanıt verdi.

Peki takımın neşe kaynağı haline gelen Kübalı Vargas... Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vargas'a Türkiye Cumhuriyeti kimliğini eliyle vermişti.  Vargas da turnuvanın yıldızı oldu.

Vargas'a ilişkin Üstündağ, "Vargas'a "nerelisin?" diyorlar Malatyalıyım diyor. Başkanımı çok seviyorum ben de Malatyalıyım diyor. Burada olmaktan kulübünden çok mutlu." diye konuştu.

Diğer yıldız isim kaptan Eda'nın da takımdaki yeri başka.

Eda için ise Üstündağ, "Yaşını soruyorlar... 36 diyorlar kabul etmiyorum. Muhakkak 30 yaşın altındadır diyorum. Ben ona şöyle diyorum. Kaptan kaptan gibi kaptan... İnanılmaz kaptanlık ablalık yapıyor, sonuna kadar performansını yapıyor." ifadelerini kullandı.

Kadın voleybol takımının başarısının ardından erkeklerde de hedef güncellendi.

Üstündağ, "Geliyoruz, neden tarihimizde ilk kez olimpiyat elemesi hakkı elde ettik. Ben iddia ediyorum ki, bu yaşanılan başarıyı erkekler de yakalayacak" diye konuştu.

Başkan Üstündağ kendisi hakkında zaman zaman ortaya atılan Futbol Federasyonu Başkanlığı iddialarını da yanıtladı.

Üstündağ'ın "futbolun patronu olmak ister misiniz?" sorusuna cevabı netti. Üstündağ, soruya "hayır düşünmüyorum" diye yanıt verdi. "Teklif geldi mi?" sorusuna ise Üstündağ "tabii ki sürekli gündemde. Ben voleybola hizmet etmekten görevimi bitirmedim diye düşünüyorum." şeklinde yanıtladı.

 



 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Filenin Sultanları olimpiyat MADALYA