Viyana'da kabus gibi bir gece

AA
A Milli Takım EURO 2024 Avusturya
Viyana'da kabus gibi bir gece
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında hazırlık maçında deplasmanda karşılaştığı Avusturya'ya 6-1'lik skorla mağlup oldu.

EURO 2024 öncesince oynanan hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu.

Salih Özcan'ın kaptırdığı topta gelişen tehlikeli atakta Xaver Schlager henüz 2. dakikada Avusturya'yı 1-0 öne geçirdi.

Milli takımın bu gole cevabı ise kaptan Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu 25. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

Avusturya 44. dakikada Michael Gregoritsch ile bulduğu golle 2-1 öne geçerken ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın 2. yarısına etkili başlayan Avusturya, Michael Gregoritsch ile bir gol daha bularak farkı 2'ye çıkardı.

Bu golden 9 dakika sonra Avusturya VAR'da yapılan incelemenin ardından penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Michael Gregoritsch topu ağlarla buluşturarak hat-trick yaptı ve skoru 4-1'e getirdi.

Ay-yıldızlılar, 74. dakikada Barış Alper Yılmaz ile skoru 4-2'ye getirdi fakat bu gol VAR'da yapılan penaltı incelemesinin ardından hakemin Avusturya lehine beyaz noktayı işaret etmesinin ardından geçerli sayılmadı.

Christoph Baumgartner, penaltıda Uğurcan Çakır'ı mağlup ederek skoru 5-1 yaptı. Maçın 2. yarısında oyuna dahil olan Maximilian Entrup 90+6. dakikada Avusturya adına bir gol daha buldu ve skoru 6-1 yaparak maçın sonucunu tayin etti.