Vitor Pereira: Herkes teknik direktör, herkes benden daha iyi biliyor

Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci hafta maçında yarın sahasında Olympiakos'u ağırlayacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, eleştirilerin kendisini diri tuttuğunu beliterek, "Herkes teknik direktör, herkes benden daha iyi biliyor. Sadece izleyip, eleştiriyorlar." dedi.

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Olympiakos maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pereira'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hiç şüphe yok ki çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma, tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da bizim gibi büyük bir kulüp. Portekizli bir hocaları var, onunla da zaten arkadaşız. Bizim kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Umarım taraftarımızın da enerjisi statta olur çünkü buna ihtiyacımız var.

Sakat isimler yarınki maç için hazır olsalar bile bu tarz bir maçta döndürmek yerine adım adım dönmelerini sağlamak daha doğru olur diye düşünüyorum. Maçta her halükarda 11 futbolcumuz sahada olacak.

Sürekli üçlü defans, üçlü defans, üçlü defans diye duyuyorum ama futbol bu değil. Sistem değil, önemli olan dinamiklerdir. Futbolcular arasında nasıl bir ilişki yarattığınızdır. Maça nasıl başladığınızdır. Ama ofans anında ve defans anında farklılıklar gösterir dizilişler. Niye insanların bunu saatlerce konuştuğunu anlamıyorum. Önemli olan davranışlardır. İyi bir sezon öncesi geçirdik. İyi futbol oynadık. Serdar ve Pelkas'ın sakatlıklarını yaşadık. 3 günde bir maç oynadığımız döneme girdik ve diğer sakatlıklar da oldu. Ancak dediğim gibi sistemi değil de dinamiğimizi kaybettik biraz. Bunun üstesinden geldik, iyi maçlar çıkarttık. Sakat oyuncularımız da dönünce ofansta ve defansta dinamik futbolumuzu sergileyeceğiz. Bu tarz takımlarda çalıştığınızda hafta içi ve hafta sonu maçlar yaptığınızda antrenmanlarda hata düzeltecek vaktiniz olmuyor, videolar üzerinden ilerliyorsunuz. Önemli olan liderlik yapabilmektir. Herkes arasındaki ilişkiyi oluşturabilecek liderliği sağlamak, herkesin odaklanmış olmasını sağlamaktır.

Komik olan şu, bazı gazeteciler bir oyuncuyu daha çok tutuyor ve seviyor. Ancak günün sonunda kararı ben veriyorum.

Eğer eleştirilmek istemiyorsanız başka bir iş yapmanız lazım çünkü futbol bu. İnsanlar futbolu kafelerde, barlarda, işte sürekli konuşurlar. Aslında futbolun sihri de bu. Eleştiri de futbolun sihirli yönlerinden biri. İnsanlar ne yaptığınızı, metodolojinizi bilmiyorlar ancak konuşuyorlar. Herkes teknik direktör, herkes benden daha iyi biliyor. Onların karar vermeleri, sahaya gitmeleri gerekmiyor. Sadece izleyip, eleştiriyorlar. Bu benim için iyi bir şey. Beni canlı hissettiriyor. Ben buradayım ve hayattayım ki benim hakkımda konuşuyorlar. Futbol benim tutkum ve söylenenleri de kabul etmem gerekiyor."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Vitor Pereira