Vitor Pereira: Gol atan bir forvet istiyorum

Fenerbahçe
Vitor Pereira: Gol atan bir forvet istiyorum

Hücum yollarında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, yaptığı açıklamada, "Bitirici, fırsatları değerlendiren, gol atan bir forvet istiyorum" ifadelelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, karşılaşmanın oynanacağı Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adam, sözlerine 5 sene sonra yeniden burada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı.

Takım olarak iyi bir futbol oynadıklarını ancak fiziksel olarak güçlü ve organize bir ekiple karşılaşacaklarını vurgulayan Pereira, "Ritim olarak bizden daha iyi durumdalar. Ligleri daha önce başladı. Rakibimize saygı duymamız gerekiyor. Kendi oyunumuzu ortaya koymalıyız. İkinci maç öncesinde avantajlı bir sonuç almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Forvetteki nicel eksikliğe karşı çözüm bulmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Pereira, "Yarın yapmamız gereken, kendi oyunumuz oynamak. Agresif, baskılı, topu tutan, topu kaybettiğinde reaksiyon gösteren bir takım olmak istiyoruz. Zor bir durum. İki oyuncunun da sakatlığı uzun sürecek. Oynayan futbolcularımız ellerinden geleni yapacaktır." diye konuştu.

"GOL ATAN FORVET İSTİYORUM"

Santrfor transferi konusunda yönetimin çok iyi çalıştığını aktaran deneyimli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Modern futbolda artık aslında önemli olan taktik değil. Sistemler esnektir. 3-4-3 başlayıp bunu başka formasyonlara çevirebilirsiniz. Önemli olan futbolcuların bu davranışları iyi anlamaları. Toplu ve topsuz oyunda ne yapmamız, nasıl kontratak yapmamız gerektiğini iyi anlamaları lazım. Bunlar sistemden bağımsız anlamaları gereken şeyler."

Pereira, "Nasıl bir forvet istiyorsunuz?" sorusuna, "Gol atan, bitirici vuruşu iyi olan bir forvet istiyorum. Toplu, topsuz iyi oynayan, kuvvetli, dengeli, ofansif olarak bize zeka katacak oyuncular tercih ediyorum. Tüm oyuncularımın zeki ve futbolu bilen isimler olmalarını istiyorum çünkü ben güzel futbol oynamayı seviyorum." yanıtını verdi.

Futbolda hatalar olabileceğini ve ligde Adana Demirspor karşısında savunma hataları yaptıklarını aktaran Pereira, elinde sihirli bir değnek olmadığını, hafta hafta seviyelerini artırarak istikrarlı bir takım olacaklarına inandığını dile getirdi.

Başkan Ali Koç'a çok çalışma sözü verdiğini anlatan Pereira, Samatta'nın öz güven kaybını kendi içinde yenmesi gerektiğini, bunu yapınca çok fazla gol atacağına inandığını da vurguladı.

Kaynak: AA

fenerbahçe Vitor Pereira Fenerbahçe transfer haberleri