Vinicius'a ırkçı hakaret eden 3 taraftar için karar verildi

Haber Merkezi
Real Madrid Irkçılık İspanya La Liga
Vinicius'a ırkçı hakaret eden 3 taraftar için karar verildi
Fotoğraf: DepoPhotos

Valencia - Real Madrid maçında Vinicius Jr.'a ırkçı hakaretlerde bulunan 3 taraftarla ilgili mahkeme kararını verdi.

21 Mayıs 2023'te Valencia ile Real Madrid arasında oynanan maçda Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Vinicius Jr., ırkçı tezahüratların hedefi olmuştu. Tribünler Brezilyalı futbolcuya "Maymun" diye ağırmıştı. Vinicius bu olaya tepki göstermiş ve oyun 10 dakika durmuştu.

Olayla ilgili hava açılmıştı. İspanyol mahkemesi kararını verdi. Buna göre 3 Valencia taraftarı 8 ay hapis ve 2 yıl futbol stadyumlarına girmeme ve mahkeme masraflarının ödenmesi cezasına çarptırıldı.

Bu, LaLiga kurumunun şikayeti sonucunda ırkçılıkla ilgili İspanya'da verilen ilk hapis cezası olarak kayıtlara geçti.

Duruşma sırasında yaşları 18 ile 21 arasında değişen sanıklar; Vinicius, LaLiga ve Real Madrid'den özür dilemiş ve yaptıklarının yanlış olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerinin bağlı olduğu LaLiga kurumunun başkanı Javier Tebas, mahkeme kararının ardından, "Bu karar, İspanya'da ırkçılıkla mücadele için harika bir haber. Vinicius'un uğradığı zararı onarıyor ve stadyuma hakaret etmek için gidenlere, tespit ve rapor edilecekleri, cezai işlem uygulanacağı yönünde açık bir mesaj gönderiyor." değerlendirmesinde bulundu.