Vinicius kral, Arda Güler yönetmen olabilir! Bu gerçekleşene kadar Real Madrid muhtemelen garip bir takım olacak!

Kylian Mbappe Arda Güler Real Madrid futbol Carlo Ancelotti
Vinicius kral, Arda Güler yönetmen olabilir! Bu gerçekleşene kadar Real Madrid muhtemelen garip bir takım olacak!
Reuters

Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'de elindeki kadroyla nasıl bir 11 kuracağı halen merak konusu. Mbappe geldi ama nerede oynayacak bu bile henüz net değil.

Messi ve Ronaldo sonrası dönemin en büyük yıldızı yeteneğe potansiyele sahip.

Mbappe'nin gelişi Kroos'un gidişiyle bağlantılı. Ortada koca bir boşluk var ve bu boşlukları Kylian'ın gelişi dolduracak. Noktaları birleştirecek olan şey onun nerede oynayacağı. Muhtemel ki geçen sene izlediğimiz Real Madrid'den çok farklı bir takım izleyeceğiz.

Peki Real Madrid nasıl oynayacak? Muhtemelen sezon başında geçen sezona benzer bir oyun stili izleyeceğiz. Bellingham'ın Benzema tarzı bir forvetten vazgeçilmişti. Onun boşluğunu daha geride oynayarak Bellingham fazlasıyla doldurdu.

Real Madrid geçen sene 4 orta saha ve 3 forvetten oluşan bir takımdı ve bu onlara büyük bir avantaj sağlıyordu. Tempoyu Kroos belirliyordu.

Kroos'un gidişiyle ortaya çıkan birçok boşluğu Mbappe'nin gelişi dolduracak. Mbappe kendi kendine yetebilen bir forvet. Takım savunmadayken bile o atakta. O varken rakipleri boğulma hissini iki katı hissediyor. Real Madrid de bu zihinsel oyuna güveniyor.

MBAPPE VE VINICIUS'U BİRLİKTE OYNATMAK

Statü, seviye ve köken nedeniyle Vinicius Jr. soyunma odasının baskın erkeği, yani kralı. Ancelotti'nin aynı bölgede oynayan iki oyuncunun birbirlerinin işini bozmadan ilişki kurmasını sağlamak gibi bir görevi var.

Vinicius, kanattan uzak bir forvet olarak iyi bir yıl geçirmişti. Bu Mbappe için de iyi. Çünkü her iki oyuncunun da maç içinde oynayabileceği mevkiler çoğalmış oldu. Frene basmadan, başka bir parçaya ihtiyaç duymadan oyunun akması sağlanabilir.

RODRYGO ARDA GÜLER BİLMECESİ

Gelelim tartışmaların odağındaki Rodrygo'ya. Brezilyalı oyuncu her şeye rağmen ilk 11'de yer alacak gibi görünüyor. Bu durumda Arda Güler'in yeteneğine ve rolüne uygun alanı alıp alamayacağını zaman gösterecek.

Türk futbolcu, Real Madrid'in frene basmadan oyunu hızlandırmaya çalıştığı anlarda, takımın duraksamadan iki hücum oyuncusuyla topu buluşturabilecek teknik duyarlılığa ve yaratıcılığa sahip olduğunu gösterdi.

Arda'ya bu rol verilene kadar Real Madrid muhtemelen garip bir takım olacak. Canavarca bir gürültü çıkaran, sesini bulmaya çalışan bir takım gibi.