Vinicius Jr. CNN'de "İspanya ırkçı" dedi, ülke ayağa kalktı: Sözlerini hemen düzelt!

Real Madrid İspanya Irkçılık futbol
Vinicius Jr. CNN'de "İspanya ırkçı" dedi, ülke ayağa kalktı: Sözlerini hemen düzelt!

Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Jr. sürekli maruz kaldığı 'ırkçılık' üzerine "Bu durum düzelmeyecekse Dünya Kupası'nın İspanya'nın elinden alınmasını istiyorum" dedi.

Irkçılığa maruz kalan Brezilyalı futbolcu Vinicius Jr.'ın açıklamaları İspanya'yı karıştırdı.

Real Madrid'li oyuncu yaptığı açıklamada "İspanya'da ırkçılık 2030'dan önce düzelmezse, Dünya Kupası'nın orada yapılmaması gerekir" diye konuştu.

CNN'e bir röportaj veren Vinicius, İspanyol futbolunda ve genel olarak toplumda ırkçılık sorunu hakkındaki soruya "Umarım İspanya bu konuda gelişebilir ve birisine derisinin renginden dolayı hakaret etmenin ne kadar ciddi olduğunu anlayabilir. 2030'da kadar marjları var. Eğer bir futbolcu orada kendini rahat ve güvende hissetmiyorsa dünya kupası orada oynanmamalı" dedi.

Vini'nin bu sözleri İspanya'da olay yarattı. Mardir Belediye Başkanı Jose Luis Martinez Almeida, Vinicius'tan bu sözlerini düzeltmesini istedi.

Almeida, "Toplumda ırkçı olayların yaşandığının farkındayız. Bunları ortadan kaldırmak için çok çalışıyoruz. Ancak toplumumuza ırkçı demek İspanya'ya ve Madrid'e haksızlık olur. Vinicius'tan bu açıklamasını düzeltmesini istiyorum. Özür dilemeli. Irkçı bir olayla karşılaşırsa yanında olacağı. Ancak ırkçı olduğumuzu söylediğinde karşısında oluruz" diye konuştu.

Madrid Belediye Başkanı, "Madrid, dünyanın en açık en misafirperver ve en çeşitliliğe sahip şehirlerinden biri. Madrid şehrini karakterize eden bir şey varsa o da kimseye nereden geldiklerinin sorulmamasıdır. Madrid'de kimse dışlanmaz. Başına gelenler Vinicius'un şehrimizle ilgili söylediklerini haklı çıkarmaz" dedi.