Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması

Haberglobal.com.tr
Semih Kılıçsoy Vincenzo Montella A Milli Takım Beşiktaş
Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, A Milli Takım kadrosuna çağrılan ancak sonrasında Ümit Milli Takım'a gönderilen Semih Kılıçsoy için, "Ümit Milli Takım da bizim milli takımımız. Oraya destek vereceğimiz zaman destek vermemiz gerekiyor. Çok önemli bir maçları var" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın genç golcüsü Semih KılıçsoyA Milli Takım'ın Avusturya ve Macaristan ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna çağrılmış ancak bugün yapılan açıklamayla A Milli Takım kadrosundan çıkartılarak Ümit Milli Takım kadrosuna dahil edildiği açıklanmıştı.

Sosyal medyada taraftarların tepkisine neden olan olay için Beşiktaş da resmi bir açıklama yayımlamış ve Milli Takım yetkililerine "Genç bir oyuncunun duygularıyla oynama hakkını nereden buldunuz?" sorusunu yöneltmişti.

Macaristan'la oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulunan A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, alınan kararın stratejik olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"Semih, bizim çok fazla sevdiğimiz ve takip ettiğimiz bir oyuncu. Baktığımızda Semih kariyerinde bir sezonu tamamlamış bir oyuncu değil. Bizim bütün kategorilerimiz çok önemli milli takımda. Ümit Milli Takım da bizim milli takımımız. Oraya destek vereceğimiz zaman destek vermemiz gerekiyor. Çok önemli bir maçları var. Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan’ı Ümit Milli Takım'a göndermemiz, onlar için olumlu bir şey. Çünkü orada daha fazla oynamalarını istedim. Burada az oynayacaklarına orada daha fazla oynasınlar diye böyle bir tercih yaptım. Çocukları çağırdığımızda gerçekten çok mutlulardı. Tarihte ilk kez birinci olarak Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösterdiysek buradaki oyuncuların sayesinde. Bu oyuncularla antrenman yapabildikleri için gerçekten çok mutlulardı o oyuncular. Genç oyuncularımızı strese sokmayacağımız bir ortam yaratmamız lazım. Gelişimi etkilememiz gerekiyor. Onlar gelişmekte olan futbolcular ve takipteyiz. Herkesi memnun edemeyiz biliyorum ama ben hiçbir şekilde formaların rengine bakarak karar vermiyorum. Herkesin gönlü rahat olsun."