Vincenzo Montella tarihe geçti

A Milli Takım EURO 2024 Elemeleri Vincenzo Montella
Vincenzo Montella tarihe geçti
FOTOĞRAF: AA

A Milli Futbol Takımı, Letonya'yı 4-0 yenerek tarihinde ilk defa yabancı bir teknik adamla Avrupa Şampiyonası biletini elde etti. 6. kez turnuvaya katılacak Ay-yıldızlıların yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, bu başarısıyla adını tarihe yazdırdı.

Türkiye, tarihinde 6. kez Avrupa Şampiyonası biletini alırken ilk kez yabancı bir teknik direktörle bu başarıyı elde etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, bu başarısıyla tarihe geçti.

EURO 2024 Elemeleri’ne Alman teknik adam Stefan Kuntz ile başlayan milliler, gruptaki 5’inci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’inci yabancı teknik direktörü olmuştu.

Montella, Ay-yıldızlı ekibin başında aldığı Hırvatistan ve Letonya galibiyetleriyle millileri 14 Haziran – 14 Temmuz tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e götürerek tarihi bir başarının altına imza attı.

Kaynak: DHA

A Milli Futbol Takımı A Milli Takım A Milli Takım Haberleri Letonya EURO 2024 Elemeleri Türkiye Letonya maçı Vincenzo Montella