Vincenzo Montella için bomba iddia! Serie A devinin listesinde

Vincenzo Montella A Milli Takım Napoli İtalya Serie A EURO 2024
Vincenzo Montella için bomba iddia! Serie A devinin listesinde
FOTOĞRAF: AA

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella için, İtalyan basınından bomba bir iddia ortaya atıldı.

A Milli Takım ile eleme grubunu lider tamamlayarak EURO 2024'e doğrudan katılmaya hak kazanan ve turnuva için hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella için İtalyan basınından sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

İtalyan basınının prestijli yayın organlarından biri olan La Gazzetta Dello Sport'ta yer alan habere göre; Vincenzo Montella, Napoli'nin hoca adayları arasında yer alıyor.

Geçen sezon İtalya Serie A'da şampiyonluk yaşayarak uzun yıllar süren hasrete son veren Napoli bu sezon ligde istediği sonuçları alamadı ve zirve yarışının çok uzağında kaldı.

Haberde Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in, önümüzdeki sezon için hoca arayışlarını sürdürdüğü ve Vincenzo Montella'yı da listeye aldığı belirtildi.

Laurentiis'in teknik direktörlük görevi için hayalindeki ismin Juventus ve Inter'de elde ettiği başarılarla dikkat çeken Antonio Conte olduğu ifade edilirken Conte'ye alternatif isimler arasında Montella'nın da olduğu bildirildi.

Laurentiis'in daha önce Montella'nın Fiorentina'yı çalışıtrdığı dönemde de iletişime geçtiği fakat o dönem İtalyan çalıştırıcının Fiorentina ile olan sözleşmesi nedeniyle bu birlikteliğin gerçekleşmediği ifade edildi.

SON OLARAK ROMA'DA KARŞILAŞTILAR

Aurelio De Laurentiis ile Vicenzo Montella'nın geçtiğimiz aylarda Roma'da tesadüf eseri karşılaşmalarının ardından uzun bir süre sohbet ettiği ve Laurentiis'in Montella'yı Adana Demirspor ile yaptıkları nedeniyle tebrik ettiği bildirildi.

Haberde Montella'nın tek bir oyun sistemine saplantılı olmadığı ve bu durumun Napoli teknik direktörlüğü için pozitif bir durum sağlayabileceği yorumu yapıldı.

A MİLLİ TAKIM'IN BAŞINDA 6 MAÇA ÇIKTI

49 yaşındaki Vincenzo Montella, 21 Eylül 2023 tarihinde A Milli Takım'da göreve başladı ve EURO 2024 Elemeleri'nde grubu lider tamamlayarak Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde etti.

Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında çıktığı 3'ü resmi 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Montella teknik direktörlük kariyeri boyunca Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla, Adana Demirspor gibi kulüplerde görev yaptı.