Vincent Aboubakar'a büyük onur! Afrika'da yılın futbolcusu finalistleri arasında yer aldı

Beşiktaş Süper Lig Afrika
Vincent Aboubakar'a büyük onur! Afrika'da yılın futbolcusu finalistleri arasında yer aldı

Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, Afrika'da 2023 yılının en iyi futbolcusu ödülünün finalistleri arasında yer almayı başardı.

Afrika'da 2023 yılının en iyi futbolcusu ödülünün finalistleri arasında Beşiktaş'ta forma giyen Vincent Aboubakar'a da yer verildi.

Afrika Futbol Konfederasyonunun (CAF) sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının en iyi futbolcuları listesinde ilk 10'a kalan finalistler belirlendi.

Buna göre, Beşiktaş'ın Senegalli yıldız futbolcusu Aboubakar, listede Süper Lig ekiplerinde forma giyen tek oyuncu oldu.

Aboubakar'ın yanı sıra Liverpool'dan Muhammed Salah, Al-Ahli'den Riyad Mahrez, Al-Nassr'dan Sadio Mane, Paris Saint-Germain'den Achraf Hakimi, Manchester United'dan Sofyan Amrabat, Napoli'den Victor Osimhen ve Frank Anguissa, Sevilla'dan Youssef En-Nesyri, Al-Hilal'den Yassine Bounou, finale kalan diğer futbolcular oldu.

ÇALIMBAY'DAN ABOUBAKAR AÇIKLAMASI

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu akşam gerçekleştirilen antrenmanda açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, "Sakat oyuncular çalışmalarına devam ediyorlar. Aboubakar, Cenk bizimle çalışıyor. Zaynutdinov maskeyle oynayabilir dedi doktor.

ABOUBAKAR MİLLİ ARA SONRASI OYNAYACAK

İnşallah bir an önce dönecek. Cenk ve Aboubakar'ın milli ara sonrası oynayacağını düşünüyoruz. Antrenmanlar çok iyi geçiyor. Sakat olan oyuncularımız, milli takıma giden oyuncularımız var. Onlar da takıma katılınca her şey daha iyi olacak. Çok zor maçlarımız var. Her şeye çok iyi hazır olmalıyız. Oynadığımız oyunun üstüne koymalıyız" ifadelerini kullandı.

Çalımbay zaman zaman takım için gerginlik yaşanabileceğini belirterek "Oyuncu arkadaşların istekleri vardır, gerginlikle bundan dolayı yaşanmıştır. Her şey olabilir. Onların isteklerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Ne yapacaksam oyuncularımla beraber yapacağım. Ama ne yapacaksak da takımın menfaatine göre yapacağız. Onların istekleriyle her şey olmaz. Onların huzura ihtiyacı vardır" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Haber Global TV