Vietnam'da maçlar yeniden başladı, taraftarlar tribünleri doldurdu

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Vietnam Ligi dün oynanan maçlarla yeniden başlarken, taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldurdu.

Bugüne kadar 328 vakaya rastlanan ve koronavirüs kaynaklı herhangi bir ölüm yaşanmayan Vietnam'da, Avrupa'nın futbol tutkunlarını kıskandıracak görüntüler ortaya çıkarken Nam Dinh şehrindeki 30 bin kişilik Thien Truong Stadium neredeyse tamamen doluydu. 

Stada giriş esnasında ateşi ölçülen taraftarların maske takmaları da talep edildi. Koronavirüs ile agresif bir şekilde mücadele eden, yüksek test sayısı ve çok geniş çapta karantina uygulamalarına giderek dünya genelinden takdir toplayan Vietnam'da halk da güvende hissetmekte.

Konuk ekip Viettel The Cong'un deplasmanda Nam Dinh FC'yi 2-1 mağlup ettiği maçı takip eden Dinh Van Tam adında bir Viettel taraftarı Reuters'ın sorularını yanıtlarken "Virüsten korksaydık, buraya gelmezdik" dedi. "Virüsle mücadele için alınan önlemler sağlığımızı korumak için gayet iyiydi bu yüzden de burada herkesin eğleniyor" ifadelerini kullandı.

Viettel kaptanı Que Ngoc Hai ise stadyumu dolu gördükleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Ngoc Hai, "Bizi diğer ülkelerle kıyaslamak için söylemiyorum ama Vietnam futbolu koronavirüs salgını sonrası geri döndü. Bu da biz Vietnamlıların virüsle ne kadar iyi mücadele ettiğini gösterir" dedi.

Vietnam'da maçlar yeniden başladı, taraftarlar tribünleri doldurdu - Resim : 1

Vietnam'da maçlar yeniden başladı, taraftarlar tribünleri doldurdu - Resim : 2

Sözcü

Vietnam koronavirüs Vietnam'da koronavirüs