Veliefendi'de yarış festivali

Veliefendi'de yarış festivali

Veliefendi Hipodromu 4-5 Eylül tarihlerinde ülkemizin başarılı safkanlarını bir araya getirecek önemli bir yarış festivaline ev sahipliği yapacak.

Yıl boyunca yarışseverlerin sabırsızlıkla beklediği, toplamda 17 koşunun gerçekleştirileceği bu büyük heyecan Cumartesi günü gece, Pazar günü ise gündüz programı kapsamında İstanbul'da yaşanacak.

4 EYLÜL CUMARTESİ

F.G./FRBC Anadolu Koşusu (G2/Uls) - 20.30

Kariyerleri başarılarla dolu 3+ yaşlı 5 safkan İngiliz atının birincilik mücadelesi vereceği bu koşu, 2000 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirilecek.

2021 yılı F.G./FRBC Anadolu Koşusu'nda son iki yılın galibi Sharpa ile birlikte şu isimler start alacak; Çakalınoğlu, Deli Tahir, Katma Değer ve Overlord.

İstanbul Koşusu (G3/Uls/Dişi) - 20.00

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy göstereceği bu yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.

2021 yılı İstanbul Koşusu'na şu isimler katılacak; Luna Lovegood, Mala Moja, Prior, Çirçuz, Hard off Hüsne, İllüzyon, Light of Darkness, Melinam.

Kra Koşusu (KV-8/Dişi) - 19.30

Kore Yarışçılık Otoritesi adına gerçekleştirilecek bu mücadele, 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1500 metre mesafe sentetik pistte start alacak. Bu yarışta; Silent Wave, Chaotic, Hard Not To Love, Lust For Life, Pixy, Pride Of Turks, Special One ve Victory Bawl isimli safkanlar start alacak.

Morocco Sorec Koşusu (KV-7/Dişi) - 19.00

Fas Jokey Kulübü adına bu yıl 11. kez koşulacak yarış, 2 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1400 metre mesafe çim pistte gerçekleştirilecek. Bu mücadeleye; Crazy Amazon, Hermione Granger, Mucize Kız, Enterdonat, Hidden Moneys, Jadore ve Satellite isimli taylar katılacak.

IFAHR Koşusu (KV-9/Uls-W) - 21.00

Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu adına düzenlenecek koşuda, 3+ yaşlı safkan Arap atları 2100 metre mesafe sentetik pistte birincilik mücadelesi verecekler. Bu koşuda; Bay Emir, Berkalp, Fedai, Kralömer, Özgünstone, Gökyüzü ve Süpermen isimli safkanlar start alacak.

F.A.K.B.D.Ş. Koşusu (Kadın Amatör Binici/DHÖW) - 17.45

Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nun ülkemizdeki ilk ayağı, 4 Eylül Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirilecek. 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak 2000 metre mesafe sentetik pistte koşulacak bu mücadelede; Gülüşlü, Cahit Ağa, Değer, Cesurkan, Buzkralı ve Beşirefe kadın jokeyleri ile birlikte piste çıkacak safkanlar olacaklar.

5 EYLÜL PAZAR

Topkapı Koşusu (G2/Uls) - 17.30

Gerçekleştirilidiği her yıl büyük heyecana sahne olan Topkapı Koşusu, 5 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda birbirinden iddialı 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarını yine bir araya getirecek. 94. Gazi Koşusu galibi Call To Victory ile tüm zamanların en çok (11) G1 zaferi elde eden İngiliz atı olan Long Runner'ın eküri olarak koşacağı bu önemli mücadele, 1600 metre mesafe çim pistte düzenlenecek. 2021 yılı Topkapı Koşusu'nda start alacak isimler şu şekilde sıralanıyor; Alihan, Ardaşah, Azmantor, Call to Victory, Long Runner, Peekaboo, Sun Time, Tivoli, Vernazza, Yamanlarbeyi.

Boğaziçi Koşusu (G2/Uls) - 16.30

Son Gazi Koşusu'ndan zaferle ayrılan ve o günden bu yana start almayan Burgas'ın pistlere dönüş yapacağı bu koşu, 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirilecek.

2021 yılı Boğaziçi Koşusu'nda geçen yılın galibi Mister Görkem ile birlikte şu isimler start alacak; Lord of Game, Matbaacı, Mister Görkem, Powerman, Scoutleo, Uğurbey, Zafer Ateşi, Arts Man, Burgas, Real Runner.

Malazgirt Koşusu (G3/Uls-W) - 15.30

3+ yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi vereceği koşu, 1600 metre mesafe çim pistte gerçekleştirilecek.

2021 yılı Malazgirt Koşusu'na şu isimler katılım gösterecek;  Karamustafa, Oğuzboylu, Yeltay, Alderamin, Kervantay, Tuncer, Aryaliva.

Trakya Koşusu (G3/Uls) - 15.00

2 yaşlı safkan İngiliz taylarıın boy göstereceği yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.

2021 yılı Trakya Koşusu'nda şu isimler start alacak; Aegean Finale, Bold Sea Rover, Brave Captain, Denso, Reach of Victory, Roberta Mia.

Horce Racing Ireland Koşusu (KV-9) - 17.00

İrlanda Yarış Otoritesi adına koşulacak bu yarışta, 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 1600 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verecekler. Bu yarışta; Blaze To Victory, Ezer Geçer, Ice Breaker, Tractor ve Vector isimli taylar start alacak.

Macau Koşusu (KV-6) - 14.30

Macau Jokey Kulübü adına gerçekleştirilecek bu mücadele, 5 Eylül Pazar günü İstanbul programının bir diğer önemli koşusu olacak. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy göstereceği yarış, 1200 metre mesafe çim pistte koşulacak. Macau Koşusu'nda; Kafkas Beyi, Baba Dallas, Captains Key, Ender Man, Dragon Born, High Power ve Huma Sultan boy gösterecek.

F.A.K.B.D.Ş. Koşusu (Kadın Amatör Binici) - 14.00

Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu'nun ikinci ayağı olacak bu koşu, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 1600 metre mesafe çim pistte gerçekleştirilecek. Bu mücadelede Toms, Storm Black, Baron Setrak, Out Of The Dark ve Kortveli Gogo isimli safkanlar start alacak.

OSAF Koşusu (Handikap 16/H1) - 16.00

Güney Amerika Safkan İngiliz Atı Organizasyonu (Organizacion Sudamericana de Fomento del Sangre Pura de Carrera) adına koşulacak yarış, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının 1400 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesine sahne olacak. Bu koşuya; Black Rock, Cançıkaran, Sense Eight, Water Lily, Greyhound, Iron Crush, Rosso, Milvus, Summer Boy ve Unique Bella isimli taylar katılım gösterecek.

veliefendi hipodromu at yarışları at