Vegard Forren'in sözleşmesi kumar bağımlılığı yüzünden feshedildi!

Vegard Forren'in sözleşmesi kumar bağımlılığı yüzünden feshedildi!

Norveçli savunma oyuncusu Vegard Forren'in sözleşmesi, kumar bağımlılığı yüzünden kulübü Molde tarafından feshedildi.

Haber Global - Dış Haberler

Norveçli stoper Vegard Forren'in sözleşmesi, kumar bağımlılığı sebebiyle kulübü Molde tarafından feshedildi.

32 yaşındaki savunmacının kumar bağımlılığı ise şu şekilde açığa çıktı:

Moldeli futbolcuların yıl içinde belirli kuralları ihlal etmeleri halinde ödedikleri belirli ceza tutarları var. Bu ceza paralarının toplandığı bir banka hesabı (ceza kutusu) mevcut. Ve bu banka hesabını da iki yıldır takımın en tecrübeli, en güvenilir isimlerinden Vegard Forren yönetiyor. Hesapta toplanan paranın bir kısmı yıl sonunda hayır kurumlarına dağıtılıyor, kalan kısmıyla da takım olarak etkinliklere gidiliyor, gezilere çıkılıyor... Forren, yönettiği bu hesaptan son dönemde büyük miktarda bir meblağı, kumar borcunu ödemek için çektiği kısa vadeli kredileri ödemek için bankalara yatırdı. Bunu daha önce birkaç kez daha yaptığını ve harcadığı parayı kazançlarıyla geri ödediğini belirten Forren, son seferinde çektiği parayı yerine geri koyamayınca yakayı ele verdi.

Konu hakkında konuşan Forren, "Para kazanmaya başladığım günden bu yana, yaklaşık 15 yıldır kumar bağımlısıyım. Kabul etmekte zorlansam da, bu beni ve yakınlarımı mahveden bir hastalık. Durumu sevdiklerime açıkladım ve herkesten özür diledim. Yardımlarına ihtiyacım olduğunu söyledim ve aldığım dönüşler kesinlikle harikaydı." şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından Molde kulübünün yetkilileri ve Forren'in avukatları bir araya gelerek, 32 yaşındaki savunmacının sözleşmesini feshettiler.

Fesih sonrasındaki duyguları sorulan Forren, "Molde'deki kariyerimi bu şekilde bitirmiş olmam üzücü. Ancak bana duyulan güveni zedelediğimin farkındayım. Ailemden, arkadaşlarımdan, oyunculardan, kulüpten, taraftarlardan ve Molde'yi seven herkesten; bu maceranın bu şekilde sonlanmasına sebep olduğum için özür diliyorum. Bir tedavi ile bu bağımlılığımın üstesinden gelmeye kararlıyım, yeşil sahalarda hala yapacak çok işim olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yaşananları değerlendiren Molde CEO'su Ole Erik Stavrum ise, "Bugün hem bizim hem de Vegard için üzücü bir gün. Vegard, 13 yıldır bu kulübün en önemli oyuncularından biri, ülke futbolunun en iyi oyuncularındandı. İçinde bulunduğu durumun ciddiyetini kavradığı ve üstesinden gelmeye çalıştığı için memnunuz. Hem kendisine hem de kendisini sevenlere tedavi olacağının sözünü verdi. Kumar bağımlılığı sadece Vegard'ın değil, herkesin ciddiye alması gereken bir toplumsal sorundur. Vegard'ın bu noktadaki cesareti ve kararlığı çok önemli bir adım. Kendisine saha içinde ve dışında mutluluklar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Forren'in ceza kutusundan aldığı parayı da en kısa sürede geri ödeyeceği belirtildi.

Vegard Forren 2007 - 2020 yılları arasında formasını giydiği Molde'de 369 maça çıktı, 16 gol ve 9 asist kaydetti.

Molde kumar bağımlılığı