Vefa Küçük'ten Tanju Çolak'ın iddiasına yanıt

Spor haberleri Fenerbahçe
Vefa Küçük'ten Tanju Çolak'ın iddiasına yanıt

Vefa Küçük, Tanju Çolak'ın “Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ağlayarak gittim. 4.5 milyara gittim. O zaman böyle bir para yok futbolda. Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi. Hasta Fenerbahçeliydi” sözlerine yanıt verdi.

Fenerbahçe yöneticisi Vefa Küçük, Tanju Çolak'ın Fenerbahçe'ye transfer ücretinin Turgut Özal tarafından örtülü ödenekten ödendiği sözlerine cevap verdi. Vefa Küçük, Tanju Çolak'ın sözlerini yalanladı ve "Öncelikle transfer ücreti 4,5 milyar TL değil, 3 milyon dolar olarak ödendi. Ve bu parayı başkan Metin Aşık ile yöneticiler Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve ben ödedik" şeklinde konuştu.

HABER GLOBAL'DE AÇIKLAMIŞTI

Haber Global'de açıklamalarda bulunan Tanju Çolak Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili ilk kez "Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye ağlayarak gittim. 4.5 milyara gittim. O zaman böyle bir para yok futbolda. Parayı Turgut Özal, örtülü ödenekten verdi. Hasta Fenerbahçeliydi" demişti.

Tanju Çolak'ın Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğu 1991 yılında Fenerbahçe yönetiminde yer alan Vefa Küçük, eski futbolcunun iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ajansspor'a konuşan Küçük, "Tanju Çolak yalan söylüyor. Öncelikle transfer ücreti kendisinin bahsettiği gibi 4,5 milyar TL değil, 3 milyon dolar olarak ödendi. Ve bu parayı başkan Metin Aşık ile yöneticiler Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve ben ödedik. Çolak'ın iddia ettiği gibi dışarıdan bir fondan, örtülü ödenekten ödenmedi. 4 yönetim kurulu üyesi olarak bizler ödedik" dedi.

Tanju Çolak'ın 'örtülü ödenek' iddiasına rahmetli olan dönemin Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık'ın oğlu Murat Aşık da sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Aşık, Tanju Çolak için şunları yazdı:

"Sanırım olayı kendisine yanlış anlatmışlar. Paranın yüzde 50'sini dönemin kulüp başkanı Metin Aşık, geri kalan yüzde 50'sini 3 yönetim kurulu üyesi (yanlış hatırlamıyorsam Aziz Yıldırım, Osman Yalçın ve Vefa Küçük) ödedi. Bugüne kadar böyle bir açıklaması yoktu 30 senedir."

 

Kaynak: Haber Global TV

Vefa Küçük Tanju Çolak