Utanç verici...

Fenerbahçe
Utanç verici...

Vitor Pereira döneminin sona erdiği Fenerbahçe, Süper Lig'in 18. haftasında Karagümrük'le deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın 38. dakikasında 9 kişi kalan Karagümrük'e karşı gol bulamayan sarı-lacivertlilerin hayal kırıklığı yaratan performansında sorumlu oyunculardı...

Konu Fenerbahçe olunca hiçbir şeye şaşırmıyor insan. Zaten üzücü olan da buna alıştırılmış olmak. Fenerbahçe takımı bir saat 9 kişi oynayan Karagümrük’ü yenemiyorsa bu maçın değerlendirmesini tek çerçeveden yapmak hata olur.

Bir anlamda futbolcuların kazandığı savaş sonrasında Vitor Pereira ile yollar ayrıldı, idareten yerine gelen Zeki Göle sahaya sürdüğü 11 ve taktik anlayışla eski hocasına “Senin her şeyin yanlıştı” mesajını vermeye çalıştı. Sonuca ve ortaya konan utanç verici futbola bakınca yanlışın sadece Pereira’da olmadığı ortaya çıktı.

FIRSAT ALTIN TEPSİDE GELDİ AMA... 

Nazım’ın dikkatsizliğiyle bozduğu ofsayt sonrasında yenen gol. Ardından Burak’ın acemice hatasıyla kazanılan penaltı ve iki futbolcunun kırmızı kart görmesiyle altın tepside gelen galibiyet şansı. Ancak 60 dakika Fenerbahçeli futbolcuların yürüyerek oynadığı bir oyun izliyoruz. Rakip sizden iki kişi eksik Zeki Göle 4’lü savunmasından taviz vermiyor.

Karagümrük’ün çiçeği burnunda hocası Volkan Demirel bile buna şaşırmıştır. Tam 3’lü hatta 2’li savunma oynama zamanı ama neredeeee?.. Golcün Serdar Dursun 63’te oyuna giriyor. Zeki Göle çift forvete geçmek için 25 dakika bekliyor. Fenerbahçe maçı 3 değişiklikle bitiriyor. Hızıyla rakibin dengesini bozacak ve aynı zamanda ortayı kapatmış Karagümrük’ün kanatlarından ceza sahasına delici koşular yapacak belki de tek opsiyon Osayi kenarda. Pereira’nın Fenerbahçe’ye en büyük kazancı Crespo oyuna girmiyor. Siz bu kadar yavaş ve temposuz oynarsanız sadece doldur boşalt ile rakibe çalışırsınız. Öyle de oluyor. 9 kişilik Karagümrük, Fenerbahçe’ye gol izni vermiyor.

SORUMLU FUTBOLCULAR

Bu utanç verici skorun baş sorumlusu sahadaki futbolculardır. Zeki Göle ayağına gelen fırsatı kullanamayarak, oturduğu koltuğu bu zamana kadar boşuna işgal ettiğini göstermiştir. Ama asıl sorun camianın ve takımın sahipsiz kalmasıdır.

Burada da hata Başkan Ali Koç’tadır. Dördüncü yılında da bir sezonu aynı teknik direktörle bitiremeyen, her seferinde gelenin gideni arattığı bu anlayışın faturası liderin 16 puan gerisinde, Aralık ayında şampiyonluğa havlu atmış bir Fenerbahçe. İşte bunun izahı yok.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Karagümrük Süper Lig