Unai Emery, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yaktı

Galatasaray Beşiktaş
Unai Emery, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yaktı

UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde İspanyol ekibi Villarreal ile İngiliz devi Manchester United karşı karşıya geldi. Karşılaşma penaltılara gitti, gülen taraf Unai Emery'nin takımı Villereal oldu. Sonuç Galatasaray ve Beşiktaş için ise kötü oldu. 

UEFA Avrupa Ligi finalinde, Villareal ile Manchester United karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sonuçlanan karşılaşma penaltılara taşındı. 

21 PENALTI 

Penaltılarda ise Villarreal'de Gerard Moreno, Daniel Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Daniel Parejo, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres ve kaleci Geronimo Rulli penaltı atışlarını golle sonuçlandırdı.

Manchester United'da Juan Mata, Alex Telles, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Cavani, Fred, Daniel James, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf'ün penaltıları golle sonuçlanırken, atış sırası kaleci David de Gea'ya geldi.

Manchester United'ın yıldız kalecisi David de Gea'nın atışını rakip kaleci kurtarınca penaltıdan faydalanamadı ve böylece Villarreal, rakibini 11-10 yenerek kupaya ulaştı.

EMERY'NİN REKORU TEMSİLCİLERİMİZİ ÜZDÜ

UEFA Avrupa Ligi kupasını Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste elde eden İspanyol teknik direktör Unai Emery, aynı başarıyı Villarreal ile tekrarlayarak turnuvada en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanını elde etti.

Bu sonuç, Türkiye’yi de yakından ilgilendirdi. Ülke puanında gerilemeye geçtiğimiz bir dönemde şiddetle Avrupa’da puanlara ihtiyaç duyan Türk futbolu için Avrupa Ligi’ni Manchester’ın (Premier Ligi 2. sırada bitirdi ve Kupa 1’e zaten direkt katılıyor.) kazanması işimize gelecekti.

La Liga'yı 7. sırada bitiren ve Konferans Ligi bileti alan Villarreal, zafere ulaştı, Kara Kartal’ın Şampiyonlar Ligi'ne 3. torbadan girmesini tehlikeye attı. Beşiktaş'ın 3. ya da 4. torbada olması ön eleme maçlarının ardından netlik kazanacak.

Shakhtar, Salzburg veya Benfica Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenirse, Beşiktaş, 3. torbada yer alabilecek.

GALATASARAY SEZONU ERKEN AÇACAK

Manchester United'ın kaybetmesi Galatasaray'ı derinden sarstı. Sezonu erken açacak olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak.

İngiliz devinin kaybetmesiyle 2 ön eleme oynayacak Sarı Kırmızılı ekibin şu anki muhtemel rakipleri de belli. Galatasaray'ın muhtemel rakipleri Celtic, PSV, Sparta Prag oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turunda veda ederse Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu oynayacak. Cimbom, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda da elenirse, Konferans Ligi play-off'larına kalacak.

Unai Emery UEFA Avrupa Ligi Galatasaray Beşiktaş Galatasaray Şampiyonlar Ligi beşiktaş şampiyonlar ligi